Google Keep versus Evernote

Logo Google KeepDe jongste telg in de Google familie is het half maart gelanceerde Google Keep, een applicatie om snel notities te maken en op te slaan in de cloud. Wat zijn nu de voor- en nadelen van Google Keep en zou het een volwassen vervanging voor het wereldwijd gebruikte Evernote kunnen zijn? Google Keep nader bekeken:

De Google Keep app

In tegenstelling tot het populaire Evernote draait de Google Keep app tot nu toe alleen nog op Android smartphones en tablets. De daarop gemaakte aantekeningen worden online opgeslagen in Google Drive en zijn daarna ook op ieder ander Android apparaat op te halen en te bewerken. Uiteraard kunnen notities ook vanuit de browser bekeken worden, dus ook vanaf desktops, laptops en eventueel niet-Android apparaten. Vanuit de browser zijn er echter minder functionaliteiten beschikbaar en zijn de mogelijkheden beperkt.

Naast notities kunnen ook foto’s en geluidsopnamen opgeslagen worden, al dan niet van commentaar voorzien in de vorm van tekst. Voor de geluidsopnamen geldt dan nog dat spraak omgezet kan worden naar tekst, zodat je kunt kiezen uit beide weergaven.

Video Google Keep

Alternatief voor Evernote?

De verschillen met Evernote zijn groot. Google Keep kan op dit moment nog niet opboksen tegen het grote en populaire Evernote. Wie veel verschillende functionaliteiten wenst en echt “leeft” met zijn digitale notitieboek, kan het beste voor Evernote kiezen. Maar de Android bezitter die iets eenvoudigs zoekt voor het snel opslaan van ideeën en aantekeningen, kan met Google Keep prima uit de voeten.

 

Vind je dit interessant?

Ontvang maandelijks gratis updates en tips
G Suite update