Google Apps heet voortaan G Suite

Google Apps heet voortaan G Suite

De naam van Google Apps is veranderd. Vanaf oktober 2016 is de nieuwe naam nu G Suite geworden. Hetzelfde product, andere naam.

Google geeft zelf niet veel uitleg over deze naamswijziging, maar ons vermoeden is dat het beter past bij wat het is. De naam Google Apps bestaat al ruim zeven jaar, en zes jaar geleden waren apps voor je telefoon nog niet zo ingeburgerd als nu. Veel mensen gebruikten toen nog een Nokia telefoon bijvoorbeeld. Als je nu over Google Apps praat moet je soms een toelichting geven dat het in het hele pakket ook Apps voor je telefoon zitten, maar als eerste het een complete Suite voor het web is.

Google Ads en Google Apps

Een andere verwarring was de naamgeving tussen Google Ads (de reclame) en Google Apps (de kantooroplossing). Wanneer je iemand over de telefoon sprak kon er nog weleens verwarring ontstaan.

Wat zit er nu eigenlijk allemaal in G Suite?

G Suite is een compleet pakket. Het is niet mogelijk om een ‘halve’ G Suite te kopen. Je koopt de hele doos of niet. Het is wel mogelijk om een deel uit te schakelen als je dat niet beschikbaar voor je organisatie zou willen stellen. Op onze website hebben we de verschillende onderdelen voor je toegelicht. G Suite bestaat uit drie onderdelen:

Communiceren (Gmail, Agenda, Chat, G+)

Met communiceren wordt het uitwisselen van informatie bedoeld. Dit zijn bijvoorbeeld e-mails, afspraken en chatberichten. Daarnaast is Google+ ook opgenomen in G Suite zodat je alles bij de hand hebt.

Opslaan (Google Drive)

Onder opslaan wordt de opslag van je bedrijfsinformatie in de vorm van bestanden bedoeld. Drive is het antwoord van Google op Dropbox. Dus als je weet hoe Dropbox werkt, dan weet je ook hoe Google Drive werkt.

Samenwerken (Google Docs)

Het laatste deel gaat over samen werken aan samenwerken. Met de applicaties van G Suite kun je simultaan in hetzelfde document met je klanten, collega’s of partners werken. Dat klinkt wellicht wat vreemd in de oren, maar neem van ons aan, het werkt als een fantastisch! Nooit meer ‘is al in gebruik’ en nooit meer versiebeheer van documenten. Er is maar 1 versie van een document en dus maar 1 waarheid. En efficiënter dan dat gaat het niet worden.

Overzicht versies

Wat er niet veranderd is, zijn de twee verschillende versies van G Suite (Google Apps). Dit zijn de belangrijkste kenmerken en verschillen tussen deze twee versies.

G suite

Bekendmaking door Google

Google is zelf begonnen om deze naam aan het publiek bekend te maken. Binnen de Google Apps omgeving zijn alle namen inmiddels veranderd naar G Suite. En onze klanten krijgen nu ook G Suite op de factuur te zien in plaats van Google Apps.

Bestaande gebruikers

Voor bestaande accounts verandert er niet zoveel. Overal waar ‘Google Apps’ vermeld stond, staat nu ‘G Suite’. Niet heel spannend, maar wel fijn om te weten. Ook op onze factuur zullen we nu G Suite gaan vermelden in plaats van Google Apps.

Nieuwe gebruikers

Voor nieuwe gebruikers wordt er gelijk gesproken over G Suite. Omdat deze naam nog niet bij iedereen bekend is, vermoeden wij dat het komende jaar soms nog wel beide namen, ‘Google Apps’ en ‘G Suite’, door elkaar heen gebruikt worden.

Presis is geautoriseerd G Suite reseller

Wat ook niet veranderd is, is ons enthousiasme om klanten ontzettend blij te maken met de overstap naar G Suite. We geven toe, wij moeten ook aan de naam wennen, maar dat houdt ons niet tegen.. We zijn nog steeds dezelfde vakidoten op een missie om de wereld gemakkelijker en mooier te maken.

Wil je ook blij gemaakt worden, laat het ons weten en vergeef ons als we soms nog Google Apps uitspreken terwijl we G Suite bedoelen 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *