Voor tips en informatie over thuiswerken, klik hier.

Aan de slag met de nieuwe Google Meet Kit

touchscreen&Compute

Gefeliciteerd met het bemachtigen van de gloednieuwe Google Meet Kit van ASUS. Deze kit is speciaal ontworpen voor de productiefste meetings en creatiefste samenwerkingen. Om direct aan de slag te kunnen hebben we de belangrijkste instructies hier klaargezet:

  • Het aanmaken van een meeting
  • Het uitnodigen van collega’s op afstand
  • Presenteren vanaf een externe computer

Succes!

(De instructies op deze pagina zijn gefocust op het gebruik van de Small/Medium en Large Room Kit, met een display. Gebruiksinstructies voor de Starter Kit staan onderaan deze pagina gelinkt.)

Het aanmaken van een Google Meet

Om direct een vergadering te starten druk je op de knop: “Vergadering starten of deelnemen aan vergadering” (zie onderstaande foto). Hier wordt gevraagd om de meeting-code of bijnaam van je meeting in te vullen.

meet kit start scherm

  • Als je een bestaande/geplande vergadering vanaf de Meet Kit wil bijwonen, vul je hier de Meeting Code van die Google Meet in.
  • Als je een nieuwe Google Meet wil starten vanaf de Meet Kit, vul dan een gepaste titel voor de vergadering in.

Na het invullen van de Meeting Code of titel, wordt de Google Meet gestart. Op het display is nu een pop-up verschenen met de details van de meeting. Hier krijg je ook direct de optie om mensen toe te voegen.

meet kit pop-up

Het uitnodigen van collega’s op afstand

Om direct na het starten mensen aan de meeting toe te voegen, klik je op de knop: “Mensen toevoegen” (zie bovenstaande foto). Collega’s kunnen nu uitgenodigd worden door hun e-mailadres in te vullen. Na het invullen van 1 of meerdere adressen, wordt de knop rechts bovenin groen. Als je klaar bent me uitnodigen, druk dan rechts bovenin op “E-mail verzenden” (onderstaande foto’s v.l.n.r.: voor het invullen -> na het invullen)

meet kit uitnodigen

meet kit uitnodigen 2

Tijdens de meeting kunnen mensen ook op een later moment toegevoegd worden. Dat kan door rechts onderin op “Mensen toevoegen te drukken”.

meet kit in-meeting display

Presenteren vanaf een externe computer

Het is ook mogelijk om aan de vergadering te presenteren vanaf een externe computer. Hiervoor heb je een HMDI-kabel nodig, die is standaard bijgevoegd bij de ASUS Google Meet Kit. Druk in het rechter menu op de knop: “Presenteren aan vergadering” en steek de kabel in de laptop.

meet kit presenteren

Het is ook mogelijk om draadloos (of op afstand) te presenteren aan de meeting. Nodig hiervoor de laptop uit voor de meeting (via het e-mailadres van het openstaande account), accepteer via de e-mail de uitnodiging en join de meeting via de “Presenteren” knop (zie onderstaande foto).

present knop

Tot slot

Met deze instructies kan iedereen vliegensvlug starten met boardmeetings en brainstormsessies. Voor het gebruik van Google Meet vanaf een computer of mobiel apparaat hebben we ook uitgebreide instructies klaargezet! Deze instructies gelden ook voor het gebruik van de Google Meet Starter Kit (met afstandsbediening in plaats van display):

Verdere vragen over Google Meet, de hardware kits, òf Google Workspace in het algemeen? Mail ons gerust op contact@presis.nl.

 

Open chat
1
💬 klik hier om te chatten
Hallo 👋
Hoe kan ik je helpen?