Gmail tips, ken je deze al?

We kennen Gmail vrijwel allemaal. Velen van ons gebruiken Gmail privé, en steeds meer van ons gebruiken Gmail zakelijk als onderdeel van Google Apps for Work. Dus so far so good. Maar haal je ook alles uit Gmail om je werk makkelijker te kunnen doen? Heb je die kleine hacks al gevonden waar je veel plezier van kunt hebben? Hierbij 4 Gmail tips om echt makkelijker te kunnen werken:

Gmail tip 1: Verzenden ongedaan maken

Misschien heb je hem al tussen je instellingen gevonden, de nieuwe functie ‘Verzenden ongedaan maken’. Hiermee geef je jezelf de kans om in geval van een foutje of onvolledigheid een verzonden e-mail op tijd terug te halen. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je daarvoor wilt instellen. Voorheen gebeurde het me net iets te vaak dat ik een bijlage vergeten was of dat ik iets te enthousiast op verzenden had geklikt. Nu haal ik die e-mail gewoon terug om nog even extra te controleren of alles klopt.

Gmail tip 2: Meerdere accounts beheren in Gmail

Ik beheer meerdere Gmail accounts. Of je me nu mailt op petra@presis.nl of op petra@nanda.io of op petra@urenoverzicht.nl maakt mij niet uit, ik krijg alles binnen in mijn primaire Gmail inbox. Ook als ik een bericht wil verzenden of beantwoorden kan ik kiezen vanuit wel mailadres ik dat wil doen. Dit bespaart me echt bergen tijd en ik zie geen e-mail meer over het hoofd.

Wil je dit zelf ook, bekijk dan deze Google Supportpagina voor een handleiding.

gmail tips takenGmail tip 3: Taken maken vanuit je inbox

Ook zo’n handige. Stel, je krijgt een e-mail waarin een collega je verzoekt om iets te doen. Als je die e-mail gewoon in je inbox laat staan loop je het risico dat je het verzoek vergeet, zelfs als je er een fel gekleurd label op plakt. Door het bericht te selecteren en op ‘Meer’ te klikken bovenin je scherm kun je het bericht toevoegen aan je Google takenlijst. Ik heb zelf nog geen eenvoudiger manier gevonden om mijn to-do list bij te houden.

Gmail tip 4: Je inbox opruimen met labels

Als je veel e-mail ontvangt kan het makkelijk een puinhoop worden in je mailbox. Door labels te gebruiken kun je makkelijk structuur aanbrengen en door je labels (die eigenlijk de functie van mappen krijgen) te nummeren verschijnen ze netjes op volgorde onder je inbox. Dit is een van de Gmail tips waarvan je elke dag plezier hebt.

Heb jij nog andere Gmail tips?

Ik ben natuurlijk erg benieuwd welke Gmail tips jij nog hebt. Als je een hack hebt waarmee je makkelijker en sneller werkt, zou je die dan willen delen in een reactie? Alvast bedankt!

Petra

 

Open chat
1
💬 klik hier om te chatten
Hallo 👋
Hoe kan ik je helpen?