Overspoeld door e-mail? Probeer Postvak Prioriteit

Overspoeld worden door informatie is de realiteit van elke moderne werkplek. De gemiddelde medewerker ontvangt meer dan 150 berichten per dag, een stortvloed van e-mails met verschillende prioriteiten: belangrijke project updates van collega’s, vragen van hogeraf, herinneringen van afspraken en automatische e-mails die meestal minder belangrijk zijn.

Met zo veel informatie die we moeten verwerken kost het veel tijd om uit te zoeken wat nu echt belangrijk is om te lezen. Hier komt Postvak Prioriteit voor Gmail om de hoek, de nieuwe experimentele weg om de informatie stortvloed te verminderen.

Postvak Prioriteit is een nieuwe view van je inbox die je automatisch helpt om focus te krijgen op de meest belangrijke berichten. Gmail heeft altijd spam berichten uit je inbox gehouden, nu is het Gmail filter verbeterd om e-mails die er toe doen te verzamelen zonder complexe regels te hoeven instellen.

Zo werkt het: Postvak Prioriteit verdeelt je inbox in drie delen: “Belangrijk en Ongelezen”, “Met ster” en “Al het overige”:

Berichten worden automatisch gecategoriseerd als ze in je inbox aankomen. Gmail gebruikt een aantal signalen om te voorspellen welke berichten belangrijk zijn, inclusief de personen die je het meeste e-mailt en welke berichten je opent en beantwoord (deze zijn waarschijnlijk belangrijker dan de berichten die je overslaat). En als je Gmail gebruikt wordt het alleen maar beter. Je kun de rangschikking verbeteren door in de Prioriteit Inbox te klikken op de  buttons die bovenaan de inbox staan.

Het resultaat is dat je inbox beter georganiseerd is en je kunt je tijd spenderen gelijk spenderen aan de meeste belangrijkste e-mails. Toen Prioriteit Inbox gestest werd bij Google was het resultaat dat mensen 6% minder tijd spendeerde nadat ze deze functie hadden ingeschakeld.

Open chat
1
💬 klik hier om te chatten
Hallo 👋
Hoe kan ik je helpen?