Voor tips en informatie over thuiswerken, klik hier.

G Suite Essentials (voor zakelijk gebruik)

De krachtige werkomgeving en video meetings van Google, nu gratis voor bedrijven

Gratis G Suite Essentials voor bedrijven

Google lanceert een nieuwe vorm van G Suite, genaamd G Suite Essentials. Deze nieuwe vorm is speciaal bedoeld voor kleinere teams en geeft toegang tot Google Drive, Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Google Meet.

Tot en met 30 september 2020 is G Suite Essentials gratis te gebruiken voor bedrijven. Over de kosten na deze datum kunnen we je meer vertellen in een 1 op 1 gesprek. Dit omdat er verschillende versies beschikbaar komen.

 

Vanwaar deze gratis versie?

Voor veel bedrijven is er een harde en plotselinge verandering gekomen in de manier van werken door het coronavirus. Er wordt ineens veel thuisgewerkt en niet alle bedrijven zijn hier op ingericht. Google helpt deze bedrijven door hen gratis G Suite Essentials te bieden zodat zij de meest optimale thuiswerkplek kunnen creëren voor hun medewerkers.

Gratis aanmelden (alleen voor zakelijk gebruik)

✔️ – Ik wil alleen over Google Meet en andere G Suite Essentials functies beschikken voor zakelijk gebruik.

✔️ – Ik heb een zakelijk mail-adres om G Suite mee aan te vragen (geen @gmail of @hotmail bijvoorbeeld).

✔️ – Na inschrijven ben ik telefonisch bereikbaar om het aanvraag proces te voltooien.


Wat is G Suite?

G Suite is de werkomgeving van Google. De meeste mensen zijn bekend met de werkomgeving van Microsoft Office. Enkel stelt G Suite men meer in staat om op afstand te werken en optimaal samen te werken, daarom kiezen veel bedrijven voor deze werkomgeving.

Microsoft programma’s

 • Outlook
 • Word
 • Excel
 • PowerPoint

G Suite programma’s

 • Gmail
 • Documenten
 • Spreadsheets
 • Presentaties

Met de werkomgeving van G Suite hebben jullie alles wat nodig is om modern, up to date, in de cloud en krachtig te kunnen werken. IT kosten zijn lager, het samenwerken gaat beter en er kan op ieder apparaat gewerkt worden.

Alle verschillen tussen Microsoft en G Suite weten? Bekijk dan deze pagina eens.

Presis Google werkomgeving

Optimaal samenwerken op afstand

Collega’s kunnen met G Suite goed met elkaar samenwerken in bestanden zoals Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties. Waar men voorheen naast elkaar kon zitten om hieraan te werken, kunnen ze nu tegelijkertijd in hetzelfde bestand op hun eigen computer, in hun eigen werkomgeving. Op deze manier kan er toch samen gewerkt worden aan bestanden en projecten.

Aan een Document, Spreadsheet en Presentatie kunnen 100 man tegelijkertijd werken. De aanpassingen die gemaakt worden zijn realtime zichtbaar voor iedereen die in het bestand zit, er zit geen vertraging op. Belemmeringen worden hier niet ondervonden.

Presis - Google Documenten in bestand samenwerken

Elkaar toch zien zonder de regels te overtreden

Met Google Meet kunnen er krachtige video meetings gehouden worden zodat collega’s elkaar toch kunnen zien. Dit bevordert de samenwerking op de meest ideale manier en wat de situatie toelaat.

Collegiale gesprekken, meetings voor het afstemmen en verdelen van werkprocessen en taken of de complete zakelijke meetings met partners en klanten. Met Google Meet lopen jullie niet achter in het werk of het contact.

Combineer video met werken in hetzelfde bestand

Wanneer jullie in hetzelfde bestand samenwerken en het fijn vinden om ook elkaar te spreken, kan er ook een video meeting gehouden worden. Zo kunnen jullie elkaar zien, communiceren, dingen uitleggen én gelijk in het bestand werken en meekijken naar gemaakte aanpassingen.

Presis video meeting

G Suite Essentials versus Gratis Google Meet

Er is ook een gratis versie beschikbaar voor Google Meet. Maar er zitten voordelen aan het gebruik van G Suite Essentials ten opzichte van de gratis versie van Google Meet.

G Suite Essentials:

 • Videomeetings kunnen worden opgenomen
 • Grote groepen kunnen tot 250 man tegelijk deelnemen
 • Er zit geen maximale duur aan een meeting
 • Er kan ook via inbellen* meegedaan worden aan de meeting

Gratis Meet:

 • Meetings kunnen niet worden opgenomen
 • Er kan niet ingebeld* worden, enkel via video deelnemen
 • Maximaal 100 man per videomeeting
 • Een maximale duur van 60 minuten per meeting

* Het inbellen geeft voordeel wanneer een collega geen mogelijkheid heeft om via video mee te doen, maar wel kan bellen. Zo kan diegene zo toch deelnemen aan de vergadering.


Veiligheid en Privacy

G Suite Essentials voldoet aan de GDPR wet van Europa. Jullie data staat veilig en vergrendeld. Er wordt niet in jullie data gekeken door Google of andere partijen en ook wordt er niets doorverkocht of gebruikt voor advertentiedoeleinden.

Hier is meer te lezen over hoe Google omgaat met:


Starten met gratis G Suite Essentials

Willen jullie ook optimaal thuis- en samenwerken met de krachtige omgeving van Google? Dan kunnen jullie hier vandaag nog mee beginnen, helemaal gratis en naar de gestelde veiligheidsnorm van Europa.

Waarom via Presis regelen?

Presis heeft al meer dan 10 jaar ervaring met G Suite, wij weten alles wat er te weten is over deze werkomgeving. Zijn er vragen over het organiseren van de Google Drive of over het samenwerken in Google Documenten? Dan kunnen wij deze allemaal beantwoorden en dit regelen voor jullie.

Voor de licenties rekenen wij dezelfde kosten als Google. In dit geval dus helemaal niets, Essentials is gratis te gebruiken.

Aanmelden

Vul onderstaand formulier in, dan maken wij het gratis account direct aan. Zodra het aangemaakt is nemen we contact op, beantwoorden alle vragen die jullie hebben en laten we de Essentials werkomgeving zien.

 

Ontvang de beste updates & tips
We wijzen je op onze privacy verklaring
WhatsApp ons
1
WhatsApp Nu!
Waarmee mogen we je helpen?