Is Google Apps veilig?

Laat dit nu precies de vraag zijn waarmee de meeste van onze aankomende klanten beginnen. Natuurlijk is het voor veel mensen even wennen, dat ‘cloud’ computing. Je hebt het gevoel dat je niets meer in de hand hebt. En dan letterlijk in de hand bedoel ik. De computerkast of laptop waar je tegenaan kunt kijken.

Die computerkast die inbrekers kunnen stelen, die je zelf moet onderhouden, die het meestal wel doet maar niet altijd, die soms wat aan de trage kant is en die je zelf moet backuppen. Die computerkast bedoel ik.

Veiligheid voorop

veiligheid-google-appsIn de cloud wordt het anders aangepakt. Je gebruikt de software in plaats van er zelf voor te zorgen. Maar kan de concurrent dan niet bij mijn gegevens? Veel bedrijfsinformatie moet beveiligd worden. Als eerste, je bent niet verplicht om je documenten op Google Docs te zetten.

Het staat je geheel vrij om een memorystick of iets anders waar je tot nu toe mee gewerkt hebt te gebruiken in plaats van Google Docs. Indien je jouw documenten op Google Docs zet, gebruik dan wel een goed wachtwoord voor je Google Apps account. Want dat wachtwoord is de zwakste schakel in het geheel.

Als tweede, Google kan voor het zakelijke account geen onderscheid maken tussen Ahold en een ZZP’er. Ze gebruiken beide dezelfde betaalde versie van Google Apps. Jouw e-mail en documenten zijn dus net zo veilig als de e-mail en documenten van de volgende bedrijven:

  • Ahold
  • Audi/VW importeur PON
  • KLM
  • Wegener Media
  • General Motors Global
  • Universiteit Utrecht
  • Universiteit Amsterdam

Je begrijpt dat deze bedrijven je voorgegaan zijn en dat zij zich dezelfde vraag hebben gesteld. Deze bedrijven behoren tot de meer dan 3 miljoen bedrijven die reeds de overstap naar Google Apps gemaakt hebben. Inmiddels gaan 6000 bedrijven per dag over naar Google Apps.

Rondleiding door een datacenter van Google

Ja, het is wennen, wij zijn de laatsten die dat zullen ontkennen. De ervaring van onze klanten spreekt echter boekdelen. Die kijken zonder uitzondering áltijd met een glimlach terug naar het ‘ouderwetsche’ computeren. Het went erg snel en het is eigenlijk best fijn zonder die kast onder het bureau. Het stofzuigt in ieder geval een stuk eenvoudiger.

Open chat
1
💬 klik hier om te chatten
Hallo 👋
Hoe kan ik je helpen?