Papierloos werken – een kijkje in de keuken

Wij werken al jaren papierarm, vrijwel papierloos zelfs inmiddels. En doordat wij zo goed als papierloos werken worden onze bureaus niet bevolkt door postbakjes, stapels papier en volle ordners. Wij doen ons werk met een computer, een telefoon en een koffiemok. That’s it.

Een pak papier wordt hier eerder gebruikt voor het op hoogte brengen van een beeldscherm dan dat er iets op geprint of geschreven wordt. Toner cartridges gaan hier niet op maar verdrogen na jaren van absolute verwaarlozing. Onze printer staat standaard uit en als hij een keer in actie moet komen kunnen we de powerknop niet vinden. Zo gaat dat hier.

papierloos-werken-printenAangenaam, ik ben je printer

Maar soms worden we verrast. Als iemand een ‘natte’ handtekening onder een contract wil bijvoorbeeld. Vandaag was het weer zover. Kees-Jan ging ‘even’ het contract printen en kwam er allereerst achter dat er nog geen printer geïnstalleerd stond op zijn MacBook. Vervolgens kon hij de aanknop van de printer niet vinden en tenslotte bleek de zwarte inkt niet meer zo te willen. Presis en papier gaan duidelijk niet zo goed meer samen.

Hoe wij vrijwel papierloos werken?

Zoals gezegd, papierarm en inmiddels vrijwel papierloos werken zit ons in het bloed. Hoe wij dat doen? Heel eenvoudig, we doen gewoon niet meer aan papier. Ten eerste hebben we iedereen die ons nog papier stuurde vriendelijk gevraagd om dat niet meer te doen omdat we papierloos werken. Facturen, brieven en andere zaken ontvangen we inmiddels digitaal. En zelf sturen we ook geen papier, alles gaat online. Documenten opslaan doen we online in Google Drive en al jaren niet meer in ordners.

papierloos-werken-groot-schermWat helpt om papierloos te gaan werken

Wat helpt is dat wij volledig webbased werken, we bewaren dus alles online. We ervaren hierdoor elke dag hoe fantastisch het is om alles altijd bij de hand te hebben, waar we ook zijn. Extra grote beeldschermen helpen ook, daarop kunnen we met gemak twee A4’tjes naast elkaar tonen. Tenslotte helpt het ook als je dagelijks door je collega’s op de hak genomen wordt als je nog een ‘ouderwetsch’ notitieblok op je bureau hebt liggen. Ik spreek uit ervaring 🙂

Petra

2 reacties op “Papierloos werken – een kijkje in de keuken”

 1. Ger Rotmeijer schreef:

  Hallo Presis,

  Sinds jullie ons in de Cloud gezet hebben met Google Apps, zijn wij ongeveer 6000 kg papier lichter geworden en dat beweegt een stuk gemakkelijker kan ik je zeggen!

  Groeten van Team HiCare

  1. Petra schreef:

   Goed om te horen! 🙂

Reacties zijn gesloten.

Open chat
1
💬 klik hier om te chatten
Hallo 👋
Hoe kan ik je helpen?