Voor tips en informatie over thuiswerken, klik hier.

Tips voor het thuiswerken tijdens het coronavirus

Thuiswerken zonder problemen of gedoe. Zo kan het dus ook.

Hoe wij zo flexibel meebewegen met het coronavirus

Dat het coronavirus serieus genomen moet worden is wel duidelijk. De besmettingsgraad is hoog en de klachten zijn niet mis. We moeten er met z’n allen voor zorgen dat we de besmetting niet vergroten en zo op elkaars gezondheid letten. Bij Presis werken we al regelmatig thuis, maar nu zijn we volledig overgegaan naar thuiswerken. Dat ging zonder ook maar één probleem. Beter gezegd: Probleemloos werken wij nu allemaal thuis.

Omgaan met de veranderingen die corona afdwingt

Eén van de belangrijkste zaken is dat de mindset goed moet zijn. Velen van jullie kunnen simpelweg niet meer werken zoals jullie gewend zijn, ‘We hebben het altijd zo gedaan’ is dus niet meer van toepassing en moet echt van tafel geschoven worden. Drastische tijden vergen drastische maatregelen, in dit geval een drastisch ander denkwijze.

1. Flexibel denken, laten we meebewegen

Vasthouden aan oude werkwijzen en gewoonten kan niet meer. Er moet vernieuwend en fris gedacht worden. “Oké, manier A valt af, we gaan nu verder met manier B. We weten alleen nog niet wat manier B is, maar daar gaan we achter komen”, – daarom lezen jullie dit verhaal nu.

2. Denken in mogelijkheden

Misschien zijn jullie niet per se fan van thuiswerken, video meetings en met elkaar chatten, maar bedenk eens wat de mogelijkheden zijn als jullie dit wel zouden omarmen. Welke nieuwe manieren van werken ontstaan er? Zou het laagdrempelige contact jullie helpen de samenwerking te verbeteren en werkprocessen te versoepelen? Laten we gaan van ‘Nee dat wil ik niet eens proberen’, naar ‘Let’s give it a go’.

3. Wees niet bang voor verandering en technologie

Natuurlijk is een nieuwe werkwijze even wennen. Maar de meeste mensen zijn beter in staat om met nieuwe werkwijzen aan de slag te gaan en te dealen dan zij zelf denken. De mens is niet altijd goed met verandering, maar als je de mindset aanpast naar ‘Dit is het, dit is de situatie en dit is de manier van werken die ons in staat stelt wel door te gaan’, dan zul je zien dat de verandering niet zo spannend meer is. Je zult er sneller inrollen dan je dacht. En vergeet niet; technologie is niet altijd iets engs.

Hoe kan Presis zo flexibel thuiswerken, zonder ook maar één seconde vast te lopen?

Allereerst; de bovenstaande punten hebben wij jaren geleden al getackeld. Wij willen vooruit, nieuwe manieren van werken, nieuwe technologieën omarmen en onze manier van werken continu verbeteren. Daarmee hebben we de halve oorlog al gewonnen.

In de praktijk:

Ik pak mijn laptop erbij, log in, open mijn programma’s en vensters en ik ga aan het werk. Voor mij is dit niet anders dan andere dagen. Althans, misschien toch wel een beetje. Ik doe dit namelijk thuis en niet op kantoor.

Het is wel belangrijk om de juiste werkomgeving en routine thuis te creëren. Ook hiervoor hebben we wat tips voor je:

7 handige tips om thuiswerken productief te maken.

Presis thuiswerken - Thuiswerken omgeving

Ik hoef dus niet op tijd op te staan, me niet klaar te maken, niet naar kantoor te reizen. Ik word wakker, doe mijn ding, ga aan de eettafel zitten en ik ga aan het werk. Het is nog een handige tijdsbesparing ook, in die gewonnen tijd kon ik dit voor jullie schrijven om jullie te helpen in deze benauwende tijden.

Flexibele werkomgeving

Wij werken met een hele flexibele IT omgeving. Deze omgeving stelt ons in staat om overal te werken waar wij willen, zowel online als offline, zonder dat er gespecialiseerde IT’ers uren of dagen langs moeten komen om de omgeving werkende te krijgen. Ik kan dus op kantoor zitten, thuiswerken, in de trein of op Curaçao; het maakt niet uit, ik kan altijd doorwerken.

Zeker nu het coronavirus zoveel impact heeft op bedrijven en de manier van werken, is het belangrijk dat we makkelijk, probleemloos en flexibel kunnen meebewegen en zo werknemers het beste kunnen beschermen tegen het coronavirus.

Bedrijven die dit niet kunnen, lopen direct tegen de lamp. Dit geeft namelijk aan dat de IT niet optimaal is ingeregeld. Dat is zonde, want zeker in tijden van nood wil je niet werken aan een oplossing, je had dit graag voor willen zijn. Dat is precies waar wij jullie bij kunnen helpen.

Optimaal thuiswerken door het coronavirus

G Suite

Met onze flexibele IT omgeving bedoel ik G Suite, de kantooromgeving van Google. Zoals vele Microsoft kennen, is er ook een Google variant die écht goed biedt wat je nú graag zou willen. Je hebt altijd toegang tot de bestanden op jullie server (Google Drive), het maakt niet uit waar en op welk apparaat. Log in met jouw Google account en je kunt aan de slag.

Om het even kort op te sommen waar G Suite je toe in staat stelt:

 • Op ieder apparaat toegang tot jullie werkomgeving
 • Zorg dat je Wi-Fi hebt en je kunt overal werken. Op kantoor of thuis, geen probleem
 • Met meerdere collega’s tegelijkertijd samenwerken in bestanden
 • Bestanden worden automatisch opgeslagen, ook tussendoor. Nooit meer werk kwijtraken
 • Offline werken is ook mogelijk
 • Video meetings om extra goed verbonden te zijn met elkaar
 • Video meetings opnemen om op een later moment terug te kunnen kijken
 • Laagdrempelig contact houden door de chatten met collega’s i.p.v. e-mails te sturen
 • Als er ondersteuning nodig is, dan kan dat allemaal digitaal en op afstand

G Suite heeft alles wat jij nodig hebt om te kunnen werken, ook thuis, compleet in één pakket in de cloud:

 • Icoon GmailGmail
 • Icoon MeetMeet
 • Icoon ChatChat
 • Icoon CalendarCalendar
 • Icoon DriveDrive
 • Icoon DocsDocs
 • Icoon SheetsSheets
 • Icoon SlidesSlides
 • Icoon FormsForms
 • Icoon SitesSites
 • Icoon KeepKeep

Elkaar toch zien, maar niet het risico op besmetting

Gelukkig is niemand bij Presis besmet met het coronavirus, maar we willen toch luisteren naar de adviezen om over te gaan naar volledig thuiswerken en fysiek contact te mijden. Maar wij vinden het wel fijn om snel met elkaar te kunnen schakelen en te overleggen wanneer dat nodig is voor ons werk. Dit doen wij door in enkele klikken een video meeting te starten.

Presis - Thuiswerken vanwege Coronavirus - Video vergaderen

Video meetings

Hangouts Meet is het video vergaderprogramma van Google. Ben je een G Suite gebruiker, dan kun je hier al gebruik van maken. Makkelijker dan dit wordt het niet. De software is ontzettend slim, het starten van een meeting is in enkele klikken en seconden gedaan, het contact is snel gelegd en jullie werk heeft niet te lijden onder deze lastige tijden in deze bijzondere situatie.

Wil je stap voor stap zien hoe je een Hangouts Meet kunt starten? We laten het je hier zien!

Zo start je een Video Meeting

Level up met video meetings

Iedereen die op G Suite zit en die een camera op zijn telefoon, tablet of laptop heeft, kan gebruik maken van Hangouts Meet. Maar de kwaliteit van die camera’s is niet altijd om over naar huis te schrijven. Speciaal daarvoor zijn er slimme, goed doordachte vergader hardware kits beschikbaar die werken met de slimme software van Hangouts Meet.

Deze hardware kits zorgen voor goed beeld, zuiver geluid, geen storende achtergrondgeluiden en echo’s en de camera zorgt ervoor dat iedereen goed zichtbaar is en niet wordt afgesneden. Bij Presis hebben wij voldoende aan één Hangouts Meet Hardware Kit die ons dagelijks meerdere keren ondersteund in onze vergaderingen.

Zeker wanneer het belangrijk is in jullie werk om elkaar fysiek te zien en op die manier contact te hebben en te kunnen overleggen, zijn deze hardware kits zéker aan te raden. Wijzelf gebruiken ze ook en daarom kunnen we tegen jullie zeggen: een perfect alternatief en aanvulling voor deze vorm van communicatie.

Zie hier de hardware kits die wij leveren.

Presis - Thuiswerken vanwege Coronavirus - Videovergaderen - apparatuur

Snel schakelen, makkelijk contact: Chatten

Een andere manier waarop wij ervoor zorgen dat we makkelijk contact met elkaar kunnen hebben, nu nog meer dan normaal, is door Google Chat te gebruiken. Wederom is dit een tool die al in G Suite zit en waar je dus direct mee aan de slag kunt.

Wij e-mailen intern niet meer met elkaar, dat maakt de mailbox alleen maar voller. Als we op kantoor zijn lopen we soms even naar elkaar toe om de vraag te stellen of het geval te bespreken, maar nu wordt dat wat lastig. Chat zal dus wat meer overuren draaien bij ons, wat het probleemloos aankan.

Terugvallend op “technologie is niet eng”; chatten doen we vrijwel allemaal al in ons dagelijks leven. WhatsApp, Facebook Messenger, Instagram privé berichten, etc. Google Chat is gewoon een ander platform die zakelijk en privé chat gescheiden houdt zodat alles goed gestroomlijnd en overzichtelijk blijft.

Presis - Thuiswerken vanwege Coronavirus - Google Chat

Hoe wij jullie vandaag nog kunnen helpen

En nee, dit is niet bedoeld als harde sales pitch, wij willen iedereen helpen om deze tijden zo goed mogelijk door te komen en de kans op besmetting minimaal mogelijk te maken. Wij kunnen ons steentje bijdragen door het thuiswerken bij bedrijven zo optimaal mogelijk te maken zodat men niet naar kantoor hoeft of hoeft te reizen.

Dus met ‘vandaag nog’ bedoelen we: Wij kunnen jullie IT omgeving direct aanpakken zodat jullie net als ons probleemloos kunnen omschakelen naar thuiswerken wanneer de tijden dit afdwingen.

Hiervoor hoeven we niet bij jullie langs te komen, alles kan op afstand geregeld worden. Ook ondervinden jullie géén hinder van het overzetten naar de nieuwe omgeving, wij doen alles achter de schermen en zorgen dat alle account en bestanden goed en compleet overgezet worden naar G Suite zodat jullie daarna direct aan de slag kunnen, zonder lastige technische opstart.

Benieuwd of G Suite ook werkt voor jullie, welke licenties nodig zijn bij jullie accounts en wat er allemaal bij komt kijken wanneer de overstap gemaakt zou worden? Daar zijn wij letterlijk voor. Stel ons alle vragen die jullie hebben en dan beantwoorden we alles. Klaar voor de manier van werken die nodig is in deze tijd? Dan staan we naast jullie en gaan ervoor zorgen dat alles werkt zoals zou moeten en jullie net als ons gewoon door kunnen gaan.

Bespreek de G Suite mogelijkheden