Verbeterde beveiling

Vandaag heeft Google een nieuwe beveiligingsoptie, two-factor authentication, voor Google Apps gelanceerd.

De tweetraps beveiliging zorgt naast de gebruikelijke gebruikersnaam en wachtwoord combinatie voor een extra verificatie. Deze verificatie methode maakt gebruik van een speciale code die naar de mobiele telefoon wordt gestuurd.

figure-security-2

 

Hoe werkt het

Je wordt bij het aanmelden, zoals je gewend bent, gevraagd om uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Daarnaast wordt er gevraagd om een verificatie code. Deze code ontvang je op je, vooraf opgegeven, mobiele telefoonnummer. Je kan ervoor kiezen om deze op te laten slaan op de pc, dan kan je 30 dagen inloggen zonder opnieuw een verificatie code in te voeren.

Waarom wordt dit gebruikt

Google heeft deze optionele beveiliging ingevoerd om hackers een stap voor te zijn. Mocht iemand jouw gebruikersnaam en wachtwoord combinatie stelen heeft diegene nog steeds geen toegang tot uw account.

Hoe activeer ik het

Het is een optionele beveiliging en moet dus geactiveerd worden door de domein beheerder of reseller. De optie is alleen te vinden in de Engelse admin panels onder “Advanced tools -> Two-step verification”

Voor vragen over deze functie kunt u altijd contact met ons opnemen

Open chat
1
💬 klik hier om te chatten
Hallo 👋
Hoe kan ik je helpen?