Wat doet eigenlijk een webbureau?

Op dinsdag 16 februari 2010 was het Doe Dag bij Presis. Een initiatief van Westland On Stage om een realistisch beroepsbeeld aan VMBO-leeringen te geven.

Er zijn in totaal 8 leerlingen van de scholengroep ISW bij Presis op bezoek geweest. Sommigen hadden nog geen idee voor hun toekomstplannen en anderen hadden zo kunnen aanschuiven bij Presis. Iedereen heeft een goed beeld kunnen krijgen hoe het professioneel maken van websites en webapplicaties er in het ‘echt’ uitziet.

De leerlingen kwamen in groepjes van twee, wat ons de kans gaf om iedereen zijn vragen te beantwoorden en een goed beeld te geven van wat Presis als webbureau doet. Vanaf het contact met de klant, het vormgeven tot de realisatie en afhandeling van de website. Daarnaast hebben we laten zien hoe wij intern werken, welke programma’s wij gebruiken en welke websites ons inspireren en welke we als informatiebron gebruiken.

Voor zowel de VMBO’ers als de medewerkers van Presis was het een leuke en plezierige dag. Met dit initiatief is de afstand tussen de school en het bedrijfsleven ineens heel erg klein gemaakt. Volgend jaar zijn we weer van de partij.

Open chat
1
💬 klik hier om te chatten
Hallo 👋
Hoe kan ik je helpen?