De beschikbare plaatsen van zorgaanbieders op één plek

Verwijshulp.nl is een samenwerkingsproject tussen negen zorgorganisaties in de regio Rotterdam. De website is speciaal voor verwijzers en professionals in de gezondheidszorg die op zoek zijn naar een online, actueel overzicht van beschikbare plaatsen in revalidatielocaties, verzorgings- en verpleeghuizen en woongebouwen in Rotterdam en omgeving.

Schermafbeelding Verwijshulp

Eenvoudig filteren

De verwijzer zoekt de juiste zorg voor zijn patiënt door middel van het filter. Bijvoorbeeld na ziekte, operatie of ongeval. Niet alleen zoekt de de verwijzer op financieringsvorm (bijv. ZZP 6). Het kan nog specifieker, zoals zoeken op specialisme (bijvoorbeeld crisisplaatsen of palliatieve zorg en revalidatieplaatsen). Heeft de verwijzer een bepaalde voorkeur voor locatie of omgeving, dan is dit ook mogelijk.

Samenwerking

De totstandkoming van verwijshulp.nl is uniek. Nooit eerder hebben zorgaanbieders op deze schaal met elkaar samengewerkt. In het samenbrengen van de zorgaanbieders heeft Presis zelf geen rol gehad. Wanneer een zorgaanbieder even geen beschikbare plaats heeft, kan een andere zorgaanbieder de verwijzer verder helpen. Ook als het gaat om specifieke doelgroepen zoals bijvoorbeeld Korsakov. Zo helpen we met elkaar om de patiënt zo snel mogelijk te voorzien van de juiste zorg.

Bekijk de website