Skip to main content

Met de lancering van de nieuwe Gmail komt er direct nog een update. Dit keer voor de super handige en overzichtelijke Google Tasks. De ideale tool die ervoor zorgt dat geen enkele taak jou meer ontgaat.

Google Tasks, wat is dat?

Zoals je misschien al wel kunt raden is Google Tasks een takenlijst, een to do list. Maar dan eentje met de fijne, slimme technieken van Google. Waarom het zo’n fijne manier is om je taken te noteren en af te handelen?

Super overzichtelijk

Dankzij het fijne overzichtelijke design is het direct duidelijk hoe Google Tasks werkt, geen gepuzzel met een ‘nieuw’ programma, maar gewoon gelijk aan de slag. Iedere taak kun je onderverdelen in een lijst. Heb je bijvoorbeeld meerdere projecten om te managen, dan kun je per project een takenlijst aanmaken. En iedere taak kun je een subtaak geven.

G Suite integratie

Google wilt graag dat jij je werkt zo makkelijk en snel mogelijk kunt doen, zonder dat je omslachtig te werk gaat. Daarom werkt Google Tasks samen met Gmail en Google Agenda. Vanuit Gmail kun je aan de rechterkant van je scherm direct op Google Tasks klikken en je lijst aanvullen vanuit je mailbox. Ook kun je e-mails slepen naar Tasks en zo een nieuwe taak aanmaken. Makkelijk!

Werk je met verschillende Google accounts, dan kun je ook jouw takenlijst zo wisselen. Handig wanneer je verschillende mailboxen bijhoudt, bijvoorbeeld als je collega op vakantie is. Heel simpel schakel je van takenlijst en maak je een nieuwe taak aan die je collega kan afhandelen wanneer deze terug is van de welverdiende vakantie.

Mobiele apps

Ga je aan de slag met Google Tasks, dan zul je de mobiele app vast ook willen installeren.

 

Afvinken is leuk!

En wat wij ook stiekem zo leuk vinden aan Google Tasks, is wanneer je een taak afwerkt je vaak al blij bent met het feit dat je hem hebt afgewerkt. Google laat jou graag dingen ervaren. Vink je jouw taak af? Dan viert Google dat met je mee. Stiekem is alleen dat al een reden om jouw takenlijst leeg te krijgen!

Vragen?

Heb je vragen over G Suite, Google Tasks of andere zaken? Je kunt ze ons altijd stellen. We zijn bereikbaar via 010 – 59 28 136, contact@presis.nl of via de chatfunctie op de website.

Laat een reactie achter