Ons verhaal

Waar wij het voor doen? Tevreden klanten.

Superteam met een passie voor Google

Misschien wel het meest overtuigende bewijs: bij Presis spreken wij uit ervaring. Wij weten waarover wij het hebben; wij hebben dezelfde frustraties als jij meegemaakt en zaten met dezelfde vragen. Uiteindelijk zijn we helemaal overgegaan op Google Workspace, en daar zijn we nog iedere dag blij om.

Wij hebben zelfs het radicale besluit genomen om helemaal afscheid te nemen van het fysieke kantoor. Mede dankzij de optimale samenwerkingsmogelijkheden in Google Workspace.

Lees ons verhaal hieronder.

In het begin

17 jaar geleden

Het begon bijna 17 jaar geleden; in 2007, toen webbased werken nog lang niet zo normaal was als nu. Wij werkten, net als de rest van de wereld, onder Windows en sloegen alles lokaal op. En we namen alle frustraties van het lang moeten wachten op updates, de gebrekkige en complexe uitwisseling van gegevens, de complexiteit van Word (wie gebruikt er meer dan 25% van de mogelijkheden van Word?), de dure IT-infrastructuur en het eindeloze wachten op reacties via e-mail daarbij op de koop toe. 

Maar in essentie, hoewel, of misschien wel dankzij, het feit dat wij zelf een IT-bedrijf zijn, wilden we geen gedoe meer met onze IT. We wilden, en willen nog steeds, dat IT gewoon werkt.

Daarom zijn wij ons gaan oriënteren op de alternatieven. En webbased werken kwam daarbij als beste uit de bus vanwege de snelheid, de veiligheid en de optimale mogelijkheden voor samenwerking.

We bleven achter met een traditionele IT-oplossing.

Flexibiliteit, efficiëntie en effectief werken was de key

Wij hebben de overstap meteen aangegrepen om nog eens goed naar onze bedrijfsvoering te kijken. Een overstap is immers een goed moment om met een frisse blik naar de bestaande bedrijfsvoering te kijken en nieuwe dingen te proberen. Wij hadden een aantal uitgangspunten die we zeker terug wilden laten komen in onze manier van werken: flexibiliteit, meer doen met hetzelfde aantal mensen, een snelle workflow naar onze klanten toe, het moest kostenefficiënter, en, vooral, het moest ons leven makkelijker maken. We wilden efficiënt en effectief werken. Want het bleek dat we met de traditionele IT-oplossingen zouden achterblijven. 

Die flexibiliteit zit ingebakken in Google Workspace, en ons leven is makkelijker doordat wij klanten in staat stellen zelf zaken te regelen en heel veel processen geautomatiseerd hebben. Met een klein aantal mensen zijn wij nu in staat honderden klanten naar volle tevredenheid te bedienen. En wij hebben zelfs de radicale keuze gemaakt om geen kantoor meer te bezitten. Iedere medewerker kan inloggen en werken, waar en wanneer hij of zij maar wil. Dat scheelt een flink bedrag aan huur, schoonmaak- en verwarmingskosten en bespaart heel veel reistijd. Natuurlijk hebben we veel online contact, en komen we regelmatig bij elkaar, maar we hebben geen vaste kantoorlocatie meer. Geen gedoe over een sterk wisselende bezetting meer (soms is het kantoor te klein, soms is er bijna niemand) en meer flexibiliteit voor de medewerkers. 

Wij zijn overtuigd

Ook voor klanten

Vanaf het eerste moment waren wij overtuigd van het webbased werken, ook omdat wij er zelf zulke goede ervaringen mee hadden. Dit gunden wij ook onze klanten. Maar al gauw bleek dat we er wel wat vroeg bij waren. Zo vroeg zelfs, dat veel bedrijven er op dat moment nog niet klaar voor waren. Hierdoor hebben we het in het begin zeker niet makkelijk gehad, maar uiteindelijk heeft ons dat gevormd tot wie we nu zijn. We zijn er sterker en flexibeler uitgekomen en daar zijn we iedere dag nog blij om.  

En onze klanten werken graag samen met een Google-partner die hetzelfde proces heeft doorlopen en weet wat zij doormaken.

We willen gewoon dat alles werkt. Dat wil jij toch ook?

Wil jij ook wel eens kennismaken met Google Workspace, gewoon om te kijken of het iets voor jou is, dan kan dat.

Geef ons een belletje, wij staan graag voor je klaar.

Tel: 010-5928136