SSL-certificaat: veiligheid voor alles

Wanneer je op een website bent en daar persoonlijke- of betaalgegevens achterlaat, wil je graag dat deze gegevens goed beveiligd worden. Dat wordt gedaan door een SSL-certificaat aan te schaffen op de website. Heb je deze niet, dan kun je het verkeer naar jouw website drastisch zien dalen. Voortaan zullen Google Chrome en Mozilla Firefox hun gebruikers waarschuwen voor onveilige websites. Onveilige websites hebben geen SSL-certificaat. Wil je dat (potentiële) klanten jouw website bezoeken? Dan is het dus belangrijk dat de beveiliging van je website goed is en je een certificaat hebt. Maar, wat is een SSL-certificaat eigenlijk en wat doet het? Wij leggen het je uit.

SSL-certificaat header

Lees verder

Op zoek naar dat wat werkt. Deel 1: Platform onafhankelijk werken

Platform onafhankelijk werken - Kees-Jan header

Dit is de eerste van een serie blogs waarin ik, Kees-Jan, zal beschrijven hoe wij als IT bedrijf omgaan met onze eigen IT. Maar vooral ook wat het pad is wat we gelopen hebben om te komen waar we nu staan en hoe wij zelf omgaan met alle technologische verandering. Dit deel gaat over platform onafhankelijk werken. Omdat wij zelf een IT bedrijf zijn is de inrichting van de eigen IT altijd spannend. Omringd door vakgenoten wordt er behoorlijk kritisch gekeken naar de keuzes en de inrichting. De IT inrichten voor een IT bedrijf blijkt een heel proces te zijn. Lees verder

Hoe maak je een snelkoppeling op je mobiel?

Niet alle van bedrijven of producten is er een mobiele app beschikbaar. Ze zijn wel te gebruiken als app, je kunt het alleen niet downloaden in de App Store of Play Store. En wat nou als ik je zeg dat je wel een icoontje op de startscherm zou kunnen zetten die direct doorverwijst naar de website?

Je kunt namelijk voor op je mobiel, net zoals op een computer, een snelkoppeling maken van een website. Het icoontje komt dan op je (start)scherm te staan, die er gewoon uitziet als een app. Je hoeft dan niet iedere keer opnieuw de website te bezoeken en naar de inlogpagina te gaan, maar je kunt gemakkelijk via het icoontje op je mobiel naar de desbetreffende pagina toe. Handig! Maar, hoe maak je een snelkoppeling op je mobiel? Ik zal het je uitleggen.

Lees verder

AllYouCanWordPress: Websites die gewoon werken

Vroeger werden alle websites als maatwerk gemaakt. Dat maatwerk is mooi, maar niet altijd goedkoop. De tijden zijn veranderd. Een maatwerk website is niet altijd meer nodig. Steeds meer mensen willen wel een WordPress website, maar dan wel eentje waar ze zo mee kunnen beginnen. En daar hebben wij nu wat voor bedacht. Want wij maken mensen graag blij en dat doen wij met websites die gewoon werken.

AllYouCanWordPress-Een-WordPress-website-die-gewoon-werkt

Lees verder

Waarom live chat op je website zo goed werkt

We communiceren heel wat af. Met vrienden en familie, met totaal onbekenden en vage kennissen, en met bedrijven en leveranciers. En voor iedere vorm van communicatie hebben we de keus uit een heel scala van communicatiemiddelen. Ook zakelijk zul je dus keuzes moeten maken. Communiceer je het liefst met je klant via social media, of kies je liever voor live chat op je website? Elk kanaal heeft zo zijn voor- en nadelen.

whatsapp of live chat op je websiteChat apps

Het gebruik van een app als WhatsApp wordt steeds populairder onder bedrijven. Het biedt de mogelijkheid om snel, direct en makkelijk te communiceren met een klant. Deze klant is toch al gewend aan frequent gebruik van deze app, dus de drempel is laag. Omdat het gebruik van WhatsApp door bedrijven nog relatief nieuw is wordt er nog gezocht naar de beste manier en hoe het zo consument vriendelijk mogelijk in te zetten is. Lees verder

Zakelijk Gmail met je eigen domeinnaam

Inmiddels is vrijwel iedereen wel bekend met Gmail, de e-maildienst van Google. Is het niet zakelijk, dan wel privé. Als je privé een Gmail account hebt eindigt dat op @gmail.com. Kies je echter voor zakelijk Gmail dan krijg je een e-mailadres met je eigen geregistreerde domeinnaam, bijvoorbeeld naam@jouwbedrijf.nl.

zakelijk gmail met google apps for workGoogle Apps for Work

Wat je hiervoor nodig hebt is natuurlijk een geregistreerde domeinnaam en een Google Apps for Work licentie, that’s it. Na de koppeling heb je dan een e-mailadres met je eigen domeinnaam. Maar je krijgt meer. Binnen dit Google Apps domein kun je meerdere aliassen instellen, handig als je meerdere e-mailadressen wilt gebruiken op dat ene domein. Verder krijg je tot 30GB online opslag in Google Drive, voor je e-mail en documenten. Lees verder

Heb jij Google Keep al ontdekt?

google keep logoGoogle Keep is het online notitieblok van Google en wij zijn er stuk voor stuk fan van. Wij gebruiken deze handige tool ruwweg voor drie dingen.

1. Snelle aantekeningen maken

Een telefoonnotitie, iets dat in je hoofd schiet en wat je niet wilt vergeten, een boodschappenlijstje … in Google Keep noteer je het razendsnel. Omdat Google Keep niet werkt met rubrieken of tabbladen hoef je nergens over na te denken. Het is een kwestie van een notitie maken. Punt. Lees verder

Presis
Dr. Kuyperkade 28 3142 GC Maassluis
010 – 59 28 136