De voordelen van Presis
als jullie Google Cloud Partner

Waarom kiezen voor Presis?

Google Workspace via een reseller

Google Workspace kan direct bij Google afgenomen worden, maar het is ook mogelijk om het via een reseller (Google Cloud Partner) te doen.

Over de kosten kunnen we kort zijn: De Google Workspace licentie kosten blijven hetzelfde. Alhoewel de prijs gelijk blijft, zijn er significante voordelen aan het afnemen via Presis als reseller. Hieronder worden de voornaamste redenen benoemd.

Reden 1: Inrichten Google Drive en e-mail structuur

Hoe meer data er is, hoe belangrijker het wordt om over een juiste structuur na te denken. Het grote voordeel van Google Drive is de universele toegankelijkheid van alle bestanden. Zo kan er altijd en overal vandaan gewerkt worden in een flexibele bedrijfsomgeving. Een voorwaarde daarvoor is dat de Drive optimaal gestructureerd ingericht wordt.

Organiseren van de e-mail structuur

Slim bedenken welke algemene e-mailboxen en e-mail routes er aangemaakt moeten worden in Gmail zodat het hele proces soepel verloopt is iets wat wij als Google Cloud Partner al bijna 10 jaar doen. Wij denken mee om het zo in te richten dat er een elegante eenvoud ontstaat waardoor jullie met een gerust hart weten dat de e-mail structuur en flow goed in elkaar zit.

(Her)Organiseren van de Google Drive structuur

Een Google Drive structuur zo inregelen waardoor iedereen altijd overal bij kan, niet meer kan zien dan hij/zij recht op heeft en ook nog eens volkomen logisch voor iedereen is. En als bonus dat jullie nooit meer een document handmatig hoeven te delen met een ander. Klinkt ideaal? Dat is het ook. Dit is hoe wij de Google Drive voor onze klanten inrichten.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jullie een bestaande Drive structuur hebben die wat rommelig geworden is. Ook geen probleem. Wij hebben erg veel ervaring opgedaan om Drive omgevingen te herstructureren op zo’n manier dat iedereen er weer blij van wordt.

Reden 2: Automatiseren van taken

Taken die vaak terugkomen zijn vrijwel altijd te automatiseren. En omdat wij dezelfde taken voor onze honderden klanten moeten doen hebben wij verschillende taken al geautomatiseerd. Met een gerust hart kan dit aan ons als gespecialiseerde Google Cloud Partner overgelaten worden.

Licentie portal

Om het nog gemakkelijker te maken hebben wij als enige Google Cloud Partner in Nederland een klantenportaal gebouwd zodat jullie altijd zelf en overal nieuwe licenties kunnen toevoegen, hier hebben jullie ons niet voor nodig.

Archiveren van oud-werknemer

Mensen verlaten organisaties. Meer dan eens staat er belangrijke informatie in hun e-mailbox, wat vaak de reden is dat de e-mailboxen aan gehouden worden. Wij hebben een methode ontwikkeld dat wij snel en efficiënt deze e-mailboxen zo archiveren dat jullie eenvoudig toegang tot hebben. Met deze methode komen de licenties weer vrij van de medewerkers die de organisatie verlaten hebben, deze kunnen dan weer ingezet worden voor nieuwe medewerkers.

Google Drive automatiseringen

Wanneer iemand de organisatie verlaat en jullie willen een extra check hebben of er geen map of bestand meer is wat met een specifiek extern account gedeeld is, dan lopen wij dat voor na. Door middel van een custom made slim script wordt iedere map en bestand op Drive gecontroleerd en indien nodig aangepast door dat ene account te verwijderen. Kleine moeite, groot plezier.

2-Factor Authentication

Een belangrijk aspect van een zakelijke IT structuur is de beveiliging van het systeem. Als reseller en partner beschikken we over de mogelijkheid om door de gehele organisatie veiligheidsmaatregelen zoals 2-Factor Authentication (waar werknemer een verificatiemogelijkheid achter de hand hebben) te implementeren en handhaven. Zo worden kwetsbare gegevens en belangrijke informatie zorgvuldig bewaart terwijl de flexibiliteit en toegankelijkheid optimaal blijven.

Reden 3: Ervaring met koppelen van aanvullende software

Aanvullende software kan het leven gemakkelijker en completer maken. Wanneer jullie bijvoorbeeld de Google Workspace omgeving van een extra backup zouden willen voorzien dan kunnen wij daarbij helpen. Regelmatig sluiten wij aanvullende software aan bij onze klanten en hebben daar dus ervaring in. Hierdoor scheelt het uitzoekwerk en brengen we jullie graag op de hoogte van de plussen en minnen van de verschillende pakketten.

Reden 4: Aanvullende trainingen zodat iedereen het maximale uit Google Workspace haalt

Nieuwe medewerkers

Om nieuwe medewerkers zich comfortabel te laten voelen in het gebruik van Google Workspace hebben wij een introductietraining ontwikkeld. Deze kan op locatie en remote gegeven worden. Deze training laat ook duidelijk de verschillen zien tussen het gebruik van Microsoft Office applicaties een Google Workspace applicatie zodat de nieuwe medewerkers eenvoudig de brug kunnen maken.

Advanced trainingen

Voor wie er meer uit de applicaties van Google Workspace wilt halen, hebben wij advanced trainingen ontwikkeld. In een advanced training wordt er diep op één applicatie ingegaan. Wij hebben advanced trainingen beschikbaar voor:

Hiermee halen medewerkers het optimale uit de verschillende applicaties van Google Workspace en kunnen daarmee hun werk nog beter en sneller uitvoeren.

Reden 5: Support door gecertificeerde Google Cloud Partner specialisten

Een laatste reden is dat veel mensen het fijn vinden om een specialist achter de hand te hebben. Iemand die van hun situatie op de hoogte is en die een technisch probleem kan oppakken. Omdat onze mensen gecertificeerde Google Cloud Partner specialisten zijn kunnen zij als geen ander helpen bij lastige technische problemen. Het komt in de regel niet vaak voor, maar als het voorkomt is het wel erg fijn om de specialist onder de knop te hebben.

Afsluitend

Wij zorgen ervoor dat jullie optimaal gebruik maken van wat er allemaal in Google Workspace zit. Omdat wij hier dagelijks mee bezig zijn kunnen wij jullie op de best mogelijke manier ondersteunen zodat jullie eenvoudigweg meer aan werken toekomen.

De overstap naar een Google Cloud Partner

Microsoft is inmiddels ook begonnen aan de verdere ontwikkeling van webbased software en applicaties. De desktop applicaties van Microsoft zijn heel ver ontwikkeld maar in de webapplicaties wereld ligt Google duidelijk voor op Microsoft. Een voorbeeld hiervan zijn de laadtijden en real-time synchronisatie bij het samenwerken in Google Workspace. Bij Microsoft valt er op deze onderwerpen nog winst te behalen.

Overstappen naar Google Workspace