Voor tips en informatie over thuiswerken, klik hier.

Google Chat

Vereenvoudig een-op-eengesprekken en groepsdiscussies

Onderling laagdrempelig en snel berichten versturen

Een handig berichten platform voor teams, speciaal van Google voor jullie team. Berichten versturen 1 op 1 of in een groepskanaal, Google Chat, brengt de interne communicatie en samenwerking naar een hoger niveau! Google Chat is een inbegrepen app van Google Workspace.

Google Chat en Hangouts Chat

Google Chat is een upgrade op de Google Hangouts die jullie kennen. De Hangouts die jullie kennen vanuit je Gmail werkt samen met Google Chat. De 1 op 1 gesprekken met een collega in Gmail zijn nu ook in Google Chat te lezen. De chatruimten, lees hieronder meer daarover, zijn niet te zien vanuit de inbox.

Handige chatruimten

Chat heeft handige chatruimten die aangemaakt kunnen worden. Dit kan gezien worden als een ‘channel’. Per onderwerp kan er een aparte ruimte aangemaakt worden om het zo overzichtelijk te houden.

Bijvoorbeeld:

Hebben jullie developers die onderling informatie uitwisselen, zaken bespreken en overleggen via Chat? Dan kan hiervoor een apart ruimte aangemaakt worden. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld marketing. Op deze manier blijven zaken goed gescheiden, wordt er per ruimte gesproken over het juiste onderwerp, informatie gericht uitgewisseld en blijft jullie Chat overzichtelijk.

Presis - Google Chat

Onderdeel van Google Workspace

Bestanden delen vanuit de Drive (Documenten, Spreadsheets en Presentaties) en bespreken is met Chat beter te doen dan in de oude Hangouts. Met de oude Hangouts kon dit niet. Dit punt heeft Google dus flink verbeterd.

Meetings inplannen, taken aanmaken en updates van andere teamleden krijgen. En dat zonder dat jullie naar een ander venster hoeven te gaan, maar gewoon gemakkelijk vanuit Chat zelf. Naast de integratie met de andere Google Workspace apps verbindt Chat ook met andere tools. Hierdoor kunnen jullie veel werk doen vanuit één plek.

“Met Hangouts Chat gaat de interne communicatie gestroomlijnd, overzichtelijk en gericht per onderwerp dankzij o.a. de handige chatruimten.”

Bot intergratie

Statusupdates ontvangen van andere applicaties? Dit kan per applicatie ingesteld worden in Chat. Bijvoorbeeld wanneer er een statusverandering is voor een project in Asana, nieuwe commits voor Github of kaarten die versleept worden in Trello. Zo zijn jullie altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en statusupdates.

Presis - G Suite - Google Hangouts Chat Bots

Overzichtelijke interface

Ook in de interface zitten grote verschillen. Google Chat is rustiger voor het oog, zo brengen de chatruimten meer overzicht en is schakelen tussen lopende gesprekken gemakkelijker. Om nog meer snelheid erin te houden kunnen jullie direct vanuit een gesprek een video meeting starten.

Willen jullie niet dat alle gesprekken blijven staan? Dan kunnen jullie zelf kiezen of de gespreksgeschiedenis aan of uit staat. Dit kan per gesprek aan- of uitgezet worden.

Google Chat geeft meer controle en overzicht

Presis - G Suite - Google Hangouts Chat

 

Verbinden, creëren, opslaan.

Werken met de kracht en intelligentie van Google. Alles wat jullie nodig hebben om te kunnen werken, compleet in één pakket in de cloud.

 • Icoon GmailGmail
 • Icoon MeetMeet
 • Icoon ChatChat
 • Icoon CalendarCalendar
 • Icoon DriveDrive
 • Icoon DocsDocs
 • Icoon SheetsSheets
 • Icoon SlidesSlides
 • Icoon FormsForms
 • Icoon SitesSites
 • Icoon KeepKeep

Open chat
1
💬 klik hier om te chatten
Hallo 👋
Hoe kan ik je helpen?