Voor tips en informatie over thuiswerken, klik hier.

Google Keep. Noteer alles wat jou te binnen schiet.

wij zijn nu bereikbaar

‘Dat onthoud ik wel…’

Een idee tussendoor, een notitie voor werk, een leuk cadeau idee, een boodschap. Er kan je van alles overal te binnen schieten. En de grootste leugen die wij onszelf vaak vertellen: ‘Dat onthoud ik wel’. Helaas blijkt vaak achteraf dat je het toch iets minder goed hebt onthouden.. Met Google Keep help je jezelf alles goed te onthouden en voorkom je dat je dingen vergeet.

Google Keep heeft een gratis app voor op je telefoon of tablet (Android en iOS) en ook op de computer is de webversie heel fijn in gebruik. Alles synchroniseert feilloos met elkaar waardoor alle notities altijd beschikbaar zijn.

“Elke to-do, boodschap, recept, idee; ik noteer alles. Google Keep maakt zowel mijn werk als dagelijks leven een stuk makkelijker en ik vergeet vrij weinig meer. 👏🏼”

Geen zin om te typen?

Heb je geen zin om de notitie te typen? Dan kun je deze ook inspreken. En deze opname functie van Google is aardig goed ontwikkeld, dus wat jij zegt komt er ook te staan. Geen gekke Starbucks creaties.

Presis - G Suite - Google Keep - Inspreken

Afbeeldingen, foto’s en tekeningen toevoegen

Ook afbeeldingen kunnen toegevoegd worden in Google Keep. Wil je een foto of tekening maken vanuit Keep, dan is dat geen probleem voor deze slimme app.

En nog een leuk extraatje; heb je een afbeelding met tekst en wil je die tekst in de afbeelding graag getypt hebben? Dan hoef je dat niet zelf te typen. Google Keep kan de tekst uit deze afbeelding filteren en getypt neerzetten voor je als de afbeelding goed genoeg is.

Om dit te doen upload je een afbeelding of maak je in een notitie een foto. Zodra deze ingeladen is klik je erop en klik je rechtsboven op de drie puntjes. Hier kies je voor ‘Afbeeldingstekst ophalen’.

Zoals je ziet wordt de tekst 1 op 1 overgenomen, inclusief hoofd- en kleine letters.

Presis - G Suite - Google Keep - Tekst ophalen

Herinnering instellen

Een zeer fijne functie; de mogelijkheid om aan een notitie een herinnering toe te voegen. Op werk heb je bedacht dat wanneer je thuis bent je nog even je broer moet bellen om wat dingen te regelen voor het weekend. Hoe vaak komt het wel niet voor dat je dit vergeet of er pas later weer aan denkt? Onhandig.

Maak je hier een notitie van in Google Keep en voeg je er een herinnering aan toe, dan kun je kiezen uit twee opties. Optie 1 is een tijd. Weet je zeker dat je om 17.30 uur binnen stapt? Dan stel je een tijd in voor de herinnering. Of kan het zijn dat je toch nog even snel naar de supermarkt bent gegaan en de melding dan weg klikt?

Dan is de tweede optie misschien handiger voor je. Hier voeg je een locatie toe. Wanneer je thuis binnenstapt komt de herinnering tevoorschijn en kun je er gelijk mee aan de slag.

Notities delen

Komt er een avondje of weekendje met vrienden aan en hebben jullie samen een lijst opgesteld van de dingen die nog gedaan of gehaald moeten worden? Dan kun je deze lijst in Google Keep delen en zie je welke taken of dingen er afgevinkt zijn en welke er nog gedaan moeten worden. Super handig om zo met elkaar het lijntje kort te houden.

Gericht zoeken

Ben je een veelvuldig gebruiker van Google Keep en heb je aardig wat notities? Dan ben je vast erg blij met het feit dat Google de beste is in zoeken. Met hun krachtige zoekfilters kun je filteren op kleuren, audionotities, gedeelde notities, etc. en heb je zo jouw notities gevonden, zonder veel te hoeven scrollen en scannen.

Google keep helpt jou alles goed te onthouden en ordenen. Google heeft ervoor gezorgd dat de app heel intuïtief werkt en slimme opties heeft om ervoor te zorgen dat je het ook daadwerkelijk gebruikt. Werk je nog niet met Google Keep? Probeer het dan eens een tijdje, je zult niet teleurgesteld zijn!

Verbinden, creëren, opslaan.

Werken met de kracht en intelligentie van Google. Alles wat jij nodig hebt om te kunnen werken, compleet in één pakket in de cloud.

Presis - G Suite - Gmail
Presis - G Suite - Agenda
Presis - G Suite - hangouts chat
Presis - G Suite - Google Hangouts Meet
Presis G Suite Google Voice logo
Presis - G Suite - Drive
Presis - G Suite - Documenten
Presis - G Suite - Google Spreadsheets
Presis - G Suite - Google Presentaties
Presis - G Suite - Google formulieren
Presi - G Suite - Google Jamboard app logo
Presis - G Suite - Google Sites
Presis - G Suite - Google Keep
Presis - G Suite - Google Tasks
Presis - G Suite - Google Photos
Ontvang de beste updates & tips
We wijzen je op onze privacy verklaring