Skip to main content

Veel mensen hebben vroeger een Blackberry gehad. Daar zweerde je bij. Super handig! Vooral dat toetsenbord. Er was geen enkele reden om je Blackberry te vervangen, tot je je eerste smartphone kreeg zonder de toetsen. Een lichte paniek maakte van je meester. Hoe kan dit nu gemakkelijk werken zonder toetsen? Huh?

Steve Balmer laughs at iPhone

Wat je toen nog niet kon weten is dat één groot scherm eigenlijk beter aansluit bij je nieuwe wereld. Het was gewoon even wennen, en dat gold voor iedereen. Zo ook voor Steve Balmer, de baas van Microsoft in 2007. Maar zou je nu je huidige telefoon nog willen omruilen voor een Blackberry? Ik vermoed dat die kans heel klein is!

Microsoft Word

Veel mensen gebruiken Word al het grootste deel van hun leven en het is niet voor niets het meest populaire tekstverwerker. Voor Word had je WordPerfect 5.1 en het is nu bijna niet meer voor te stellen, maar 99,5% van alle bedrijven gebruikte in 1990 WordPerfect 5.1. Niemand gebruikte Word, dat was namelijk voor particulier gebruik. Hoe anders is het vandaag de dag. Op dit moment is Word de meeste gebruikte tekstverwerker. Echter, de nummer 1 klacht over Word gaat over het versiebeheer van documenten. Word is namelijk ontworpen voor persoonlijk gebruik en niet voor gezamenlijk gebruik. Wanneer je samenwerkt moet je dus heel nauwgezet aan versiebeheer doen.

Google Docs is daarentegen vanaf het begin ontworpen voor gezamenlijk gebruik. Versiebeheer hoef je niet meer te doen omdat er simpelweg maar een versie is: de juiste. Dat is de versie waar iedereen, tegelijkertijd als het moet, in werkt. Helemaal 2021. En het probleem met verschillende Word-versies is dan ook gelijk opgelost, iedereen werkt met dezelfde Google Docs-software. Binnen en buiten je organisatie.

Microsoft Excel

Eigenlijk draait ieder bedrijf op een paar Excel-sheets. Stiekem. Hoe geavanceerd je softwarepakketten ook zijn, als je eerlijk bent: er zijn maar een paar Excel-sheets waar de hele organisatie afhankelijk van is. Dat is geen schande, een spreadsheet werkt gewoon ideaal daarvoor en waarom zou je dat veranderen Weet je welke spreadsheets dat bij jou zijn? De spreadsheets waarbij je altijd de melding krijgt ‘Is al in gebruik’ als je die probeert te openen. Die dus. Zou het niet handig zijn als je er met zijn allen er zonder problemen tegelijk in zou kunnen werken? Dan kun je gewoon verder gaan waar je gebleven was. En dan sla ik voor het gemak versiebeheer met Excel-sheets maar even over.

Met Google Sheets kun je tegelijk met meerdere mensen werken. Tot 200 simultaan als je zou willen. En de ander hoeft niet op Google te zitten om met je samen te werken. Qua functies is Google Sheets Microsoft Excel allang voorbij gesneld. Als je echt een zwaargewicht bent met spreadsheets dan doe je jezelf tekort als je met Excel blijft werken.

Van Outlook naar Gmail

Is het wennen? Ja. Ga je eraan wennen? Weer ja. Net zoals de overstap van Hyves naar Facebook, van je Blackberry naar je iPhone of Android, van mailen naar chatten, het gaat je lukken. Echt waar, je kan het. Je hebt stiekem al veel meer ervaring dan je beseft met dit soort overstappen. Ben je zo iemand bent die zijn of haar e-mailbox als archief gebruikt? Dat kan, dat mag en daar is Gmail voor gemaakt. Ik kan je verzekeren, de zoekfunctie van Gmail gaat je zo gelukkig maken.

Het verschil tussen Office 365 en Google Workspace

Natuurlijk heb ik gemakkelijk praten als Google Workspace-reseller en enthousiasteling. Dat ga ik zeker niet ontkennen. Maar wat ik wel zie is hoe blij mensen worden van het werken met Google Workspace. En die blijdschap gun ik jou ook.

In onze ‘monster-blog’ beschrijven we de verschillen en belichten we beide oplossingen van alle kanten.

Het beste pakket is het beste Office-pakket dat het best bij JOU past. Dat is waar het uiteindelijk om gaat. Wat ik je alleen wil zeggen, er is een moment geweest dat jij jouw Blackberry omgeruild hebt voor een iPhone of een Android. Omdat dat beter bij je paste. Misschien is dat nu ook wel aan de hand met het Office-pakket dat je gaat gebruiken.

Meer weten?

Wil je even sparren, ben je benieuwd hoe de overstap van Microsoft naar Google werkt of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op. We denken met liefde met je mee.

Laat een reactie achter