Skip to main content

Afgelopen maand vond Google Cloud Next ’24 plaats, het jaarlijkse evenement waarop Google zijn nieuwste Cloud-producten toont.

Dit jaar stond dit enorme evenement bijna geheel in het teken van AI (kunstmatige intelligentie). Als er een ding duidelijk werd, dan is het dat het snel gaat met AI, heel snel. Want ging het vorig jaar op Google Cloud Next nog volop over de opwindende mogelijkheden van generatieve AI; dit jaar lieten al meer dan 300 klanten zien hoe zij AI concreet inzetten om hun manier van werken te verbeteren.

Drie onderwerpen trokken de aandacht:

1.Controle en betrouwbaarheid
Google zorgt ervoor dat je de AI-modellen makkelijk kunt gebruiken met Google Search. Dit helpt om ervoor te zorgen dat de informatie die AI geeft actueel en betrouwbaar is. Ook zorgen ze ervoor dat afbeeldingen een digitaal watermerk hebben.

2.Praktische toepassingen
Klanten van Google laten zien hoe ze AI gebruiken om hun werk beter te doen. Deze toepassingen maken hun bedrijf efficiënter.

3.Uitgebreidere mogelijkheden van AI
Google liet nieuwe versies van hun AI-producten zien, met updates die eraan komen.

Voorbeelden van hoe klanten AI gebruiken:

Tal van klanten lieten op de Google Cloud Next’24 zien hoe ze AI nu al inzetten om de manier waarop ze werken, te transformeren:

  • Linten: Dit bedrijf gebruikt AI om een kenniscentrum op te bouwen waar werknemers snel belangrijke informatie kunnen vinden.
  • Bayer: Dit bedrijf maakt een platform voor radiologie dat helpt om sneller diagnoses te stellen met behulp van apps.
  • Mercedes-Benz: Dit bedrijf gebruikt AI voor e-commerce, klantenservice en marketing om beter aan de wensen van klanten te voldoen.
  • Covered California: Deze zorgverzekeringsmarktplaats gebruikt AI om inschrijvingsdocumenten snel en nauwkeurig te controleren.

De nieuwste AI-producten van Google

  • Gemini 1.5 Pro: Verwerkt audio, video, tekst, pdf’s en afbeeldingen en helpt bij taken zoals programmeren en data analyseren.
  • Imagen 2.0: Een creatief platform dat nu clips van 4 seconden kan maken op basis van tekst. Het heeft ook nieuwe veiligheidsfilters en digitale watermerken.
  • Vertex AI Agent Builder: Helpt ontwikkelaars bij het maken en testen van apps die natuurlijke taal gebruiken.

En natuurlijk speelt AI een steeds grotere rol in Google Workspace. In een volgend blog gaan wij hier nader op in. 

Heb je vragen over het gebruik van AI in Google Workspace? Wij kunnen je er alles over vertellen. Neem contact met ons op.