Skip to main content

Hoe kom ik van e-mail af? Er worden wat e-mails verstuurd in het bedrijfsleven. We mailen over afspraken, vergaderingen of kort overleg omdat het dan vastligt. In ons privéleven zijn we de laatste paar jaar steeds meer gaan chatten en steeds minder gaan e-mailen met elkaar. Maar om zakelijk met WhatsApp te gaan chatten met collega’s, dat kan vreemd aanvoelen. Daar heeft Google een oplossing voor: Google Hangouts. Dus chatten in plaats van mailen met je collega’s. En omdat Hangouts en WhatsApp gescheiden applicaties zijn, kun je je zakelijke leven van je privéleven gescheiden houden.

Google Hangouts

Hangouts is de professionele chatservice van Google. Heb je een Google account, dan heb je automatisch toegang tot Hangouts. Je kunt apart naar een Hangouts tabblad of linksonder in Gmail terecht voor al je gesprekken.  Hangouts bestaat al sinds 2013 en wordt steeds vaker gebruikt, wij chatten ook steeds vaker met klanten. Daarom vertellen we je er graag wat over. Hoe ontzettend handig het bijvoorbeeld is!

Wat is het?

Hangouts is de professionele chatdienst van Google, waarin alle functionaliteiten van Google+, Google Talk en Hangouts videochat worden samenvoegt. Zodra je inlogt met je Google account heb je in Hangouts toegang tot al je Gmail en Google+ contacten. Voortaan hoef je dus geen e-mails meer te sturen naar je collega’s of goede relaties, maar kun je heel gemakkelijk een gesprek starten. Handig voor kort overleg, het doorgeven van bepaalde zaken of het maken van een afspraak.

Hangouts werkt uitstekend op alle platformen, zoals je laptop, tablet maar ook op je smartphone. Alle berichten of foto’s die je verstuurd komen zonder vertraging binnen op ieder apparaat. Handig als je onderweg bent en communiceert via je smartphone. Wanneer je thuis of op kantoor aankomt, kun je gemakkelijk verder op je laptop of tablet.

Het gemak van videochat 


Wil je samen met een collega of goede relatie vergaderen, maar zijn jullie niet in de gelegenheid naar elkaar toe te komen? Dan kun je heel gemakkelijk een videochat houden. Je start een gesprek en nodigt degene waarmee je wilt vergaderen uit. Je kunt elkaar gewoon zien en horen, waardoor het communiceren niet heel anders voelt als normaal. Je kunt maximaal 10 mensen uitnodigen voor een videochat. Handig als jullie op grote afstand van elkaar zitten of niet iedereen het haalt met reizen.

Google Hangouts Joyce Daimy

Zo doen wij dat ook. Laatst hadden wij een vergadering die vanuit allerlei verschillende landen werden bijgewoond: Italië, Schotland, België en Nederland. Dankzij de fijne en snelle werking van Hangouts hebben we een goede vergadering kunnen houden!

Altijd en overal; Hangouts op je smartphone

Je kunt de Hangouts app downloaden op je smartphone voor Android en IOS, deze app is geheel gratis. Heb je een Android smartphone? Dan staat de app al geïnstalleerd op je apparaat. Handig als je veel onderweg bent en toch in contact wilt blijven met collega’s of relaties. Op de mobiele app kun je ook gebruik maken van videochat. Dus zit jij op dat moment, net zoals onze collega wel eens doet, in een ver land en wil je enkel even de vergadering bijwonen? Dan pak je je smartphone erbij en ben je in contact met je collega’s. Na de vergadering leg je hem weer weg en ga je genieten van je (verre) bestemming.

Probeer het ook eens!

Google Hangouts logoKortom, Hangouts is ontzettend makkelijk in gebruik en voor de snelle communicatie zeer geschikt. De app werkt uitstekend en dankzij het direct synchroniseren heb je nooit last van vertraging bij het zien van berichten of foto’s. Leuk om met je collega’s uit te proberen, dan wordt je inbox niet onoverzichtelijk door alle onderlinge e-mails. Het contact verloopt snel en het is ook leuk om op deze manier met elkaar te communiceren.

Heb je vragen? Stel ze ons gerust, via Hangouts bijvoorbeeld! Je kunt ons bereiken via <voornaam>@presis.nl en dan kun je gelijk met ons chatten.

Laat een reactie achter