Skip to main content

Google Keep is het online notitieblok van Google en wij zijn er stuk voor stuk fan van. Wij gebruiken deze handige tool ruwweg voor drie dingen.

1. Snelle aantekeningen maken

Een telefoonnotitie, iets dat in je hoofd schiet en wat je niet wilt vergeten, een boodschappenlijstje… in Google Keep noteer je het razendsnel. Omdat Google Keep niet werkt met rubrieken of tabbladen hoef je nergens over na te denken. Het is een kwestie van een notitie maken. Punt.

2. To-do lists bijhouden

Sommige collega’s maken er elke dag een actuele to-do list mee. Keep staat de hele dag open en ze noteren alles wat nog gedaan moet worden. Het fijne is dat je, net als op een papieren notitieblok, heerlijk kunt wegstrepen wat je al gedaan hebt. Dat geeft overzicht en een goed gevoel.

3. Reminders instellen

Zelf gebruik ik Google Keep vooral voor zakelijke reminders en aantekeningen die ik regelmatig raadpleeg. Omdat ik ook een herinnering kan instellen hoef ik niets meer te vergeten. Als ik heb afgesproken dat ik een klant terugbel op een bepaald tijdstip maak ik een uitgebreide notitie in Google Keep en voeg ik een herinnering toe.

Hoe voeg je een nieuwe Keep notitie toe ~ video Google Keep

Google Keep mobiel en notities delen

Uiteraard is er ook een mobiele app, eerst alleen voor Android maar inmiddels gelukkig ook voor iOS. Dat maakt het leven nog makkelijker. Een snelle aantekening is zo gemaakt op mijn smartphone en ik kan weer verder met waarmee ik bezig was. Dat ik die notities tegenwoordig ook kan delen is het ei van Columbus, dat was lange tijd het enige dat ik nog miste in Google Keep.

Laat een reactie achter