Skip to main content

Hier volgen drie algemene tips om meer uit Google Workspace te halen.

 

1. Blijf op de hoogte van Google Workspace-updates

Om het meeste te halen uit je Google Workspace-abonnement, is het handig om op de hoogte te blijven van de laatste Google Workspace-updates. Google Workspace wordt continu verbeterd en uitgebreid. Soms zie je in het menu dat er iets gewijzigd is, maar veel vaker worden wijzigingen doorgevoerd zonder dat ze direct zichtbaar voor je zijn. En dat kunnen wijzigingen zijn die heel nuttig voor je blijken.
Om je te helpen bij te blijven, geven wij in onze Nieuwsbrief iedere maand een overzicht van de updates die in die maand doorgevoerd zijn. Je kunt je abonneren op onze Nieuwsbrief op onze website https://presis.nl/. Zo blijf je op de hoogte van de laatste wijzigingen die jou helpen je productiviteit verder te verhogen.

 

2. Gebruik Google Add-ons

Naast de eigen apps van Google zijn er verschillende apps van derden beschikbaar die helpen de functionaliteit van de Google Apps nog verder te verbeteren. Soms bevatten deze apps extra functionaliteit, zoals het maken van wordclouds. Je kunt deze apps van derden eenvoudig downloaden van Google Marketplace.

  1. Ga bijvoorbeeld naar Google Spreadsheets of Documenten en klik in het menu ‘Uitbreidingen’ op ‘Add-ons’
  2. Klik vervolgens op ‘Add-ons toevoegen’ en selecteer de add-on die je wilt gebruiken, zoals die voor het maken van wordclouds of een app voor het samenvoegen van berichten. Je kunt selecteren voor welke app van Google Workspace je een aanvullende app zoekt, en of je voor de app wilt betalen of niet.

 

3. Werk samen met een deskundige Google Workspace-partner

Door in zee te gaan met een deskundige Google Workspace-partner zoals Presis, kun je het gebruik van Google Workspace optimaliseren. Overstaptrainingen of trainingen in het efficiënter gebruiken van Google Workspace in je organisatie, laten jou en je medewerkers snel kennismaken met juist díe functionaliteiten die voor jouw organisatie handig zijn.
Bovendien kun je voor Google Workspace-ondersteuning altijd terecht op onze website of bij onze veelgeroemde supportdesk. En ten slotte kan Presis je helpen geld te besparen door de kosten van Google Workspace-licenties aanzienlijk te verlagen.