Skip to main content

Praten is het nieuwe typen

G Suite, voorheen Google Apps, ontwikkeld en verbetert zich continu. Bijna iedere maand zijn er nieuwe updates, aanpassingen of nieuwe functies die geïntroduceerd worden. Nu zouden wij jullie als fanatieke Google gebruikers natuurlijk niet de nieuwste ontwikkelingen willen onthouden. Deze maand lichten we uit: Handig voor onderweg!

Voice typing

Typen. Soms heb je er gewoon geen zin in. Of praten gaat sneller en makkelijker. Ook daar heeft Google wat op gevonden: Voice typing. Ontzettend handig voor mensen die liever hun teksten inspreken dan typen.

Je bent misschien wel bekend met het concept. En ik begrijp ook waarom je misschien sceptisch bent over Voice typing. Want het zal van jouw woorden hele andere woorden maken (wat soms grappig kan zijn, maar soms ook frustrerend). Dan ga ik je geruststellen, want dat is zeker niet het geval. Voor een kleine demonstratie en uitleg kun je de volgende video bekijken

Google Keep

Google Keep, wat een uitvinding. Ja er bestaan gelijke apps, zoals Evernote bijvoorbeeld. Maar Google Keep is toch ook een hele fijne app. Je kunt er aantekeningen in maken, handige to-do lijstjes, selectievakjes invoegen, enzovoorts. Iedere notatie kun je een kleur geven ter herkenning of er een melding aan hangen.

En die melding is handig. Ikzelf kan om 17.00 uur op werk nog bedenken wat ik zo thuis nog wil doen, naar huis rijden (dat is een ritje van 3 minuten) en vervolgens thuiskomen om het compleet vergeten te zijn. Maar ook daar Google Keep wat voor: geografische meldingen. Op werk heb ik een notitie gemaakt en de geografische melding ingesteld op mijn huisadres. Het moment dat ik de deur binnen stap krijg ik een melding van mijn notitie. Handig!

En zo kun je natuurlijk allerlei verschillende plekken selecteren. Dan krijg je de reminder wanneer je aankomt bij je klant of op je werk, wanneer dat dan ook is. Keep houdt je scherp en maakt je leven gemakkelijker!

Type, edit and format

Oké, nu ben je bekent met het inspreken in plaats van typen. Dan neemt Google Docs het nog een stapje verder; naast het inspreken kun je ook de opmaak én interpunctie bepalen met je stem. Handig, want dan hoef je na het inspreken niet ook nog de hele tekst na te lopen om de juiste opmaak en interpunctie toe te voegen.

Ik kan het je allemaal wel uitleggen, maar ik denk dat je meer onder de indruk zult zijn wanneer je het daadwerkelijk ziet. Dus… Bij deze!

Één reactie op

Laat een reactie achter