Skip to main content

IT die niet werkt?

Stap ook over op Google Workspace!

 

Een van de lastigste dingen in IT is de aansluiting van de ene applicatie op de andere. Meestal werkt het, maar soms werkt het niet, of het werkt niet zoals je zou willen. En dan is het vaak moeilijk, zo niet onmogelijk de precieze oorzaak te achterhalen. En van de leveranciers word je veelal ook niets wijzer; want het ligt altijd aan de applicatie van de andere leverancier. En dat is heel frustrerend. Want je hebt er flink in geïnvesteerd en het levert heel veel ergernis en tijdverlies op.  

Verschillende van onze klanten hebben hier in het verleden mee te maken gehad. Zo werkte bij PixelX de combinatie van SharePoint en Macs niet; bij Hagemans conflicteerde de werkplekmonitoring met de nieuwe laptop met de VPN-verbinding, of bleek de veiligheid van eigen servers bij de OSL Group onvoldoende. Gevolg? Tijdverlies en veel frustratie.

Hagemans Verzekeringen B.V: “Ik wil mij niet bezighouden met alles wat eromheen zit. Ik wil gewoon dat het werkt.”

Doormodderen of iets heel nieuws?

En wat doe je dan? Blijf je doormodderen, hopend op een oplossing, of kies je voor iets heel anders? Een aantal van onze klanten heeft die radicale beslissing genomen, vanuit de gedachte ‘dit werkt niet, ik zoek iets dat het wel doet’. Zij zijn overgestapt op Google Workspace, en werken er nu naar volle tevredenheid mee. Niet alleen omdat het heel veel voordelen oplevert, maar vooral ook omdat het gewoon werkt. Het doet wat het moet doen.

PixelX: “De koppeling van SharePoint met onze Macs werkt niet, en ik weet nog steeds niet waar dat nu precies aan lag. In Google Workspace werkt het zorgeloos”. 

Zorgeloze overstap

Uiteraard neem je de beslissing om over te stappen naar een ander systeem niet zomaar. Het heeft wel wat weg van een sprong in het diepe. Want wat gebeurt er met je gegevens, hoe begeleid je je medewerkers zo goed mogelijk bij de overstap, en wat betekent een nieuwe IT-omgeving voor jouw manier van werken? 

Dit zijn vragen waar onze klanten ook mee zaten. Vragen ook die hen achteraf eigenlijk alleen maar meegevallen zijn. Want dankzij de jarenlange ervaring van Presis met migraties en de begeleiding van gebruikers, bleek de overstap helemaal niet zo ingewikkeld. En de gebruikers waren zeer snel gewend aan de nieuwe omgeving die hen beter laat samenwerken, efficiënter laat werken en, vooral heel belangrijk, gewoon doet wat hij moet doen. De meest gehoorde verzuchting is nu dan ook ‘was ik maar eerder overgestapt’. 

Lees de verhalen van onze klanten

Wil je meer weten over de ervaringen van onze klanten met de overstap naar Google Workspace? Kijk dan eens bij onze klantverhalen