Skip to main content

IT moet het gewoon doen. En dan bij voorkeur tegen een voorspelbare prijs, een voorspelbare prestatie, gedurende een lange looptijd. Met andere woorden: ik wil weten waar ik aan toe en niet voor verrassingen komen te staan. Waarom is dit dan altijd zo moeilijk geweest? Waarom dan al die slechte ervaringen met IT?

Betrouwbaarheid

Nou, misschien omdat de traditionele technieken niet zo betrouwbaar zijn als ze door de verkopers worden voorgeschoteld. Of beter: de techniek is wel betrouwbaar, maar in de verkeerde handen wordt het een wankelend geheel.

Zwarte band

Microsoft maakt best prima producten, maar als je systeembeheerder of IT-partner geen zwarte band heeft, dan kan er nog wel eens een irritatie of een veiligheidslek hier of daar ontstaan.

Ik snap het ook wel, het is allemaal steeds complexer geworden. Medewerkers hebben steeds minder met IT. ‘Ik ben maar een eenvoudige computergebruiker’. En voor de gemiddelde IT-beheerder zijn de ontwikkelingen ook bijna niet meer bij te houden. In zijn algemeenheid is IT er niet eenvoudiger op geworden.

Oude technologie

Als je met oude technologieën en methoden, zoals het client-server-model, en met (remote) desktops blijft werken, dan blijf je doen wat je altijd deed. Dat is vertrouwd, maar het kost wel steeds meer moeite, tijd en geld om de boel fatsoenlijk draaiend te houden. Zie het een beetje als de benzineauto of de Blackberry. Werkt prima, maar misschien hebben ze hun langste tijd wel gehad.

De nieuwe generatie IT

De nieuwe wereld bestaat uit web, cloud en maandelijkse flexibele aanpasbare oplossingen tegen een kwart van de prijs die je gewend was te betalen voor je IT. Als je geen eigen servers meer hebt, dan heb je ook geen beheer meer nodig. Als je geen desktops meer hebt, dan heb je ook geen onderhoudscontract meer nodig. Als het allemaal altijd werkt, dan heb je ook geen verborgen kosten en irritaties bij de werknemers meer.

Wanneer je gebruik maakt van de nieuwe generatie IT, heb je jezelf letterlijk op een oneerlijke voorsprong gezet ten opzichte van je concurrent die nog met de bewerkelijke, onderhoudsintensieve en dure Microsoft- of Apple-computers blijft werken.

Het moet gewoon werken

Want waar het uiteindelijk om gaat bij de mensen die ermee moeten werken: het moet het gewoon doen. Liever nog: het moet mijn leven gemakkelijker maken en vooral niet moeilijker.

Misschien kun niet je niet direct met al je applicaties en je hele bedrijf de overstap maken naar de volgende generatie, maar begin gewoon, al is het maar een kwart van de mensen of applicaties. Zo ga je ervaren dat je leven echt leuker wordt met de nieuwe generatie IT. Pak die voorsprong en ga vooruit.

De truc is om applicatie voor applicatie om te zetten naar een web-versie. Daarmee zet je je organisatie stap voor stap richting de toekomst.

Meer weten?

Meer weten of een demo hoe een volledige web-based werkend bedrijf er in de praktijk uit ziet? Stuur een e-mail naar support@presis.nl en we nemen contact met je op.