Het succesverhaal van
De OSL Group

“Als Presis zegt dat iets een goede aanvulling is, dan doen wij dat ook”

De OSL Group

"Beveiliging heeft voor ons de allerhoogste prioriteit."

Wij werken met de grote bedrijven in de olie-, gas- en petrochemische sector, en dan is security van levensbelang. Dat gaat zelfs zover dat wij zelden een conference call opzetten; meestal worden we door deze bedrijven uitgenodigd.”

De OSL Group

De OSL Group levert supply chain-diensten voor weg-, lucht- en zeevracht. Het doet dit voor onder meer toonaangevende bedrijven in de olie-, gas- en petrochemische sector. De OSL Group heeft vestigingen in Europa en Azië, en telt wereldwijd zo’n vijfhonderd medewerkers. 

Vanuit de hoofdvestiging in Vlaardingen vertelt Richard Schippers: 

“Beveiliging heeft voor ons de allerhoogste prioriteit. Wij werken met de grote bedrijven in de olie-, gas- en petrochemische sector, en dan is security van levensbelang. Dat gaat zelfs zover dat wij zelden een conference call opzetten; meestal worden we door deze bedrijven uitgenodigd.”

Wij zijn blij met Presis.

“Als je je zaken op de werkvloer goed voor elkaar hebt, en je hebt iemand die ervoor zorgt dat alles veilig blijft en die gelijk bij je is of bereikbaar is als er problemen zijn, dan is dat perfect.

Wij zijn blij met Presis. Het sluit goed aan, ze bieden goede service en zijn altijd bereikbaar.”

Alternatief

“Het begon zo’n 12 jaar geleden. Wij hadden eigen servers staan in Hongkong. Maar op zeker moment vond ik het risico te groot worden, en heb ik besloten om de servers te verplaatsen en naar Europa te halen. Toen was de keuze: kopen we zelf een paar grote servers of gaan we dat uitbesteden? Maar wel met de belangrijke voorwaarde dat uitbesteden een veel betere optie zou moeten zijn. En dat bleek dus het geval: niet alleen financieel gezien, maar ook als we keken naar de veiligheid. Veiligheid staat voorop, gevolgd door prijs en service. En terwijl de wereld volop in beroering is, heeft dit systeem zich bewezen de laatste zes jaar.”

Belangrijkste redenen voor de overstap naar Google Workspace 

“Voor ons waren de voornaamste redenen voor de overstap: de veiligheid, de service en het gebruiksgemak. En we konden onze eigen e-mailclient houden, dat vonden de mensen hier heel prettig. Maar de veiligheid stond bij ons voorop: Google is een van de veiligste bedrijven om mee te werken en om je data bij onder te brengen. En zolang zij daar de hoogste eisen aan stellen en er bovenop zitten, blijven wij klant en gaan we niet zelf zitten rommelen met eigen servers.” 

Voor ons waren de voornaamste redenen voor de overstap:

“De veiligheid, de service en het gebruiksgemak. En we konden onze eigen e-mailclient houden”

In Europa en Azië

“Presis regelt de hele IT van onze hoofdvestiging, plus die van een aantal bedrijven in Nederland, België en Duitsland, en zelfs van Singapore, ons hoofdkwartier in Azië. Die kantoren werken allemaal op Google. Alleen voor onze kantoren in China hebben we een andere oplossing moeten kiezen: Google en China is geen gelukkige combinatie. 

Presis heeft ons vertrouwen gewonnen, zeker in het begin. Als zij zeggen dat iets een goede aanvulling is op onze beveiliging of op ons bedrijf, dan doen wij dat ook. Presis ontzorgt ons.” 

“Als je je zaken op de werkvloer goed voor elkaar hebt, en je hebt iemand die ervoor zorgt dat alles veilig blijft en die gelijk bij je is of bereikbaar is als er problemen zijn, dan is dat perfect.

Wij zijn dus blij met Presis. Het sluit goed aan, ze bieden goede service en zijn altijd bereikbaar. Ik ben eigenlijk hartstikke tevreden. Ik denk dat we de juiste keuze hebben gemaakt.”