Skip to main content

Dat is een goede vraag. In de regel komt een kwart van een organisatie al weg met een Chromebook. Veel mensen gebruiken maar één programma: de internetbrowser. Als ook jij alleen maar van webapplicaties gebruik maakt in je werk, dan wordt een Chromebook je beste vriend. Het is snel, werkt altijd, veilig en geen omkijken naar. Eigenlijk is het de ideale laptop.

Wat is het?

Een Chromebook ziet eruit als een normale laptop, maar er is één verschil. Het werkt niet met het besturingssysteem van Windows of Apple, maar met het Chrome-besturingssysteem van Google. Je werkt ook niet met traditionele pakketten als Microsoft Office, maar met webgebaseerde apps van Google en derden. Dingen opslaan doe je dan ook niet op de harde schijf van je computer, maar in de cloud. Omdat er geen zware softwarepakketten op je laptop staan en je er ook geen bestanden opslaat, is Chromebook razendsnel en dat blijft ook zo. Opstarten doet hij in een paar seconden en browsen gaat super snel.

Veilig en zorgeloos

Als je gebruik maakt van een Chromebook hoef je geen duur antivirus programma meer te kopen of je zorgen te maken over je veiligheid. Je geniet namelijk van de ingebouwde virusbeveiliging van Google, daar heb je dus geen omkijken naar. Net als het updaten van je systeem, ook dat doet je Chromebook zelf. En ben je een lijvig document aan het tikken, ook tussentijds opslaan doet Google voor je. Lekker veilig en zorgeloos dus, zo’n Chromebook.

Uitproberen?

Klinkt dit je als muziek in de oren, maar wil je het eerst eens uitproberen of ben je benieuwd welk Chromebook goed bij je past? Wij hebben een pilotenkoffer vol met verschillende uitvoeringen zodat jij gewoon kan uitproberen welke nu de juiste fit is. Misschien wil je een wat grotere, of juist een kleinere, of een lichtere, of eentje met een numeriek blok. Als je het een paar dagen per type probeert, ervaar je of het wel of niet wat voor je is. Maar je zult er versteld van staan hoe fijn het werkt. En je mist helemaal niks. Voor elke geïnstalleerde applicatie is een goed webbased alternatief. Ik ben inmiddels vijf jaar geleden overgestapt op een Chromebook, en heb nu ook een Chromebox, de ‘desktopversie’. Ik ben verkocht. En ik durf te wedden jij straks ook.

Meer weten?

Wil je even sparren, ben je benieuwd hoe de overstap van Microsoft naar Google werkt of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op. We leggen je met liefde alles uit.

Laat een reactie achter