Skip to main content

We leven in een tijd waarin alles steeds sneller gaat. Dat kan soms vermoeiend of duizelingwekkend zijn, maar het brengt ook veel goeds met zich mee. Maak het jezelf niet onnodig moeilijk, maar ga ook voor die voorsprong.

Gemakkelijker en slimmer

De wereld verandert steeds sneller, maar daarmee worden veel dingen ook steeds gemakkelijker en slimmer. We laten Picnic voorrijden in plaats van dat we onszelf door een drukke Albert Heijn worstelen, verruilen steeds vaker de stenen winkel voor een online shop, zijn het zat om constant Tikkies heen en weer sturen en stappen over op WieBetaaltWat, vergaderen hybride in plaats van elke keer in de auto te stappen, en als we toch de weg op moeten, omzeilen we de file dankzij Waze.

Oude gereedschappen

Kortom, er is voortgang. Natuurlijk kun je met ‘oude’ gereedschappen blijven werken. Waarom zou je samen in real time aan hetzelfde document werken als je ook lekker onhandig Word-documenten heen en weer kunt sturen? Waarom chatten als je ook kunt mailen? Wie wil er nu met het intelligente, digitale Jamboard werken als je ook je viltstift leeg kunt schrijven op een ouderwets whiteboard? API-koppelingen zijn highly overrated, dingen steeds overtypen is toch heerlijk? Waarom zou je overstappen op een smartphone als je ook met een Blackberry 2021 in kunt gaan?

Achterstand

Zeker, je kunt met al die achterhaalde tools nog steeds uit de voeten. Eén nadeel: je staat meteen op 0-1-achterstand, omdat je concurrentie wel met moderne digitale middelen werkt en wel in de dynamiek van vandaag de dag mee kan gaan. Zij krijgen simpelweg meer voor elkaar in minder tijd en voor minder geld.

De enige versie is de juiste versie

Digitaal samenwerken is ook real time samenwerken. Je hebt ongetwijfeld gemerkt dat je privé meer bent gaan chatten en minder bent gaan e-mailen. Waarom dat is? Omdat het sneller en efficiënter is. Als je een document in Word maakt en de versies heen en weer blijft sturen dan is dat een vorm van bezigheidstherapie. Wanneer je namelijk met zijn allen in hetzelfde document werkt – dat hoeft niet per se echt tegelijkertijd te zijn, als het maar in hetzelfde document is – dan is er altijd maar één versie van dat document: de juiste. En dat scheelt voor iedereen zo veel tijd.

Maak het jezelf gemakkelijk

Hetzelfde geldt voor de overstap van e-mail naar chat. Chat is slimmer, sneller en efficiënter voor een hoop onderlinge communicatie. Brainstormen met elkaar en met de klant. Stop met dat whiteboard en start met een Jamboard. Daar zul je zo gelukkig van worden. Helemaal 2021.

Pak de voorsprong

Wat ik probeer te zeggen, als je met gereedschap uit 2001 het jaar 2021 in stapt, dan maak je het jezelf onnodig moeilijk. Het is ook niet vreemd dat 70 procent van alle marktleiders – in iedere branche! – gebruikmaakt van slimme tools als Google Workspace. Waar denk je dat hun voorsprong vandaan komt?

Nieuwsgierig?

Benieuwd hoe werken met Google Workspace eruit kan zien? Nieuwsgierig hoe de overstap van Microsoft naar Google werkt of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op. We leggen je met liefde alles uit.

Laat een reactie achter