Skip to main content

5 tips voor een social distancing plan

We zullen met z’n allen aan de nieuwe werkelijkheid moeten wennen en ons daarop inrichten. We hebben wat tips op een rijtje gezet om een social distancing plan op kantoor op te zetten.

Tip 1: Via zakelijke chat je collega’s laten weten dat je komt

Veel kantoren zijn niet ontworpen om iedereen 1,5 meter uit elkaar te laten zitten. Dus er is nu een situatie ontstaan waarbij er een maximum aantal mensen tegelijk op kantoor kunnen komen. Maak in je zakelijke chat (Google Chat of Slack) een chat channel aan ‘Aanwezigheid op kantoor’ waarin je je collega’s kunt laten weten dat je op kantoor komt.

maak een chat channel aan waarin je collegas hun aanwezigheid kunnen aangeven

Tip 2: Wel of geen scherm

Schermen helpen bij de afscherming van Covid-19. Er zijn inmiddels vele soorten die je neer kunt zetten of op kunt hangen. Bepaal samen of jullie hier wel of niet gebruik van willen maken en regel dat in met de juiste schermen.

Tip 3: Praktische bureau indeling

Ga bijvoorbeeld om met bureau’s zoals ze het ook gaan doen in de bioscopen: om en om. Bedenk van te voren welke bureau’s wel en niet beschikbaar zijn. Zo weet je hoe het uitkomt met de om en om indeling. Er kan een markering op een bureau gemaakt worden om aan te tonen dat dat bureau niet beschikbaar is.

Tip 4: De medische checklist

Belangrijk is dat iedereen op kantoor op dezelfde manier omgaat met de RIVM richtlijnen. Stel als bedrijf eenmalig richtlijnen op die iedereen op kantoor moeten naleven. Zo weet iedereen waar die aan toe is en kunnen deze regels goed nageleefd worden.

Denk hierbij aan het zorgvuldig wassen van de handen, het ontsmetten van deurhendels, het gebruiken van eigen handdoekjes of papieren handdoekjes, etc.

Goed om te doen; zet zoveel mogelijk ramen open voor de frisse, zuivere lucht binnen op kantoor.

handen wassen, ramen open en ontsmetten van deurhendels

Tip 5: Het schoonmaak plan

De laatste tip betreft het schoonmaak plan: Besluit gezamenlijk dat bijvoorbeeld de handvaten van de deuren, de WC’s en het koffiezet apparaat met een hogere frequentie schoongemaakt worden. Laat ook als bedrijf weten wat er extra schoongemaakt wordt zodat iedereen weet waar die op moet letten.

We gaan samen stap voor stap naar onze nieuw ingerichte samenleving toe. Iedereen moet het opnieuw uitvinden en op deze manier dragen we ons steentje daaraan bij.

Werk ze deze week en stay safe.

Team Back to the Office

Laat een reactie achter