Skip to main content

Na ruim tien jaar bedrijven gemigreerd te hebben naar Google Workspace, weten we inmiddels dat er een lijn te vinden is in het soort bedrijven dat de overstap maakt. Er zijn vijf typen bedrijven die voor Google Workspace kiezen. Wat hen verbindt? Het inzicht dat stilstand achteruitgang is als de rest van de wereld wel vooruit gaat.

Type 1: Marktleiders

Marktleiders zoeken van nature oplossingen waarmee ze de voorsprong krijgen en behouden. In de regel werken marktleiders met software die slimmer in het gebruik is dan de traditionele oplossingen en manieren van werken. De drijfveer? Ze willen meer doen in minder tijd en zoeken dus de slimste oplossing voor hun IT-vraagstukken. Dat is een van de manieren waarop ze aan hun voorsprong zijn gekomen.

Wist je dat maar liefst zestig procent van de Fortune 500 werkt met Google Workspace? In Nederland werken marktleiders zoals Randstadimporteur PONPwC en Coolblue met Google Workspace.

Type 2: Snelgroeiende bedrijven

Snelgroeiende bedrijven moeten al die nieuwe mensen snel kunnen onboarden en hun IT-omgeving moet in minuten uitgerold worden in plaats van uren of dagen. De oplossing moet ook super-flexibel zijn.

Snelgroeiers MollieThuisbezorgdMoneybirdDeptShypple en Fastned gingen je voor.

Type 3: Specifieke branches

Wij merken dat in sommige branches de meerderheid met Google Workspace in plaats van de traditionele oplossing werkt. Denk hierbij aan digital agencies, online marketingbureaus, recruitment- & detacheringsbureaus, (thuis)zorginstellingen, goede doelen (NGO) en franchiseondernemingen. Als er één spreekwoordelijk schaap over de digitale dam is, zie je al snel een trend ontstaan in die branche.

Type 4: Start-ups

Onze ervaring is dat start-ups vrijwel zonder uitzondering ‘born-cloud’ zijn. Ze werken vanaf dag één in de cloud en zo min mogelijk met desktops. Daarnaast willen start-ups nergens aan vast zitten en zoeken ze de meest flexibele oplossing waarbij ze de licenties per gebruikte dag kunnen afrekenen als het moet.

Type 5: ‘Het moet gewoon werken’-bedrijven

Het laatste type zijn bedrijven die de traditionele IT-oplossingen zat zijn. De afhankelijkheid, de veiligheidsproblemen, de IT-medewerkers, het wachten, de updates, de storingen. Deze bedrijven hebben geen verstand van IT en willen ook geen verstand van IT hebben. ‘Het moet gewoon werken’ en ze willen hun ding doen en ons zo min mogelijk nodig hebben.

Hoe helpt Presis deze bedrijven

Al deze organisaties willen er alles uithalen wat erin zit. Google Workspace is slimmer dan het alternatief en je krijgt gemakkelijker je werk gedaan. Dat maakt de medewerkers niet alleen efficiënter, maar ook effectiever in hun werk. Daarmee creëren deze bedrijven een oneerlijke voorsprong op hun concurrenten.

Wij zijn het geheim van deze bedrijven door ze te helpen met onze eindgebruikerstrainingen, supportdesk, online licentiebeheer en onze in eigen beheer ontwikkelde tools om beheertaken uit te voeren die niet in het standaard Google-beheerpaneel zitten.

Zit je al op Google Workspace? Wij gaan ervoor zorgen dat je er meer uithaalt. Wil je naar Google Workspace? Wij gaan ervoor zorgen dat je leven gemakkelijker gaat worden. Nu beginnen? Neem gerust contact met ons op.

Laat een reactie achter