Skip to main content

Een nieuwe week, een nieuw probleem. Delen met Google Drive is gemakkelijk en iedereen met voldoende rechten kan iemand anders toegang tot bestanden en mappen verlenen. Hartstikke handig op het moment zelf.

Vanuit een bestand of een map kun je eenvoudig zien wie rechten heeft op het bestand of de map. Dat is iedereen wel bekend. Maar andersom, waar kan iemand allemaal bij, zit standaard niet in Google Drive.

Een klant was erg benieuwd hoe het andersom was. Hij had namelijk soms het gevoel dat specifieke gebruikers wel erg goed op de hoogte waren van interne zaken. Dus stelde hij ons de vraag:

“Geef mij een lijst van alle files en folders waar deze gebruiker leesrechten of meer op heeft.”

Dat is prima te doen voor ons Zwitsers Drive zakmes. Want welk dwarsverband je ook wilt weten, ons zakmes komt met de lijst op tafel. Wij hebben deze lijst voor de klant aangeleverd en die leerde zo dat de specifieke werknemer nog rechten had vanuit zijn oude functie. Dat was niet de bedoeling meer en daar kwam een vervolg wens uit:

“Kun je voor deze gebruiker op de volgende bestanden in Drive de rechten beperken naar ‘bewerken’ en voor deze overige bestanden graag de rechten ontnemen?”

Want ook als de rechten barstensvol uitzonderingen in je Drive zijn toegekend en de normale Drive rechten waterval niet meer werk, dan nog lost ons Zwitsers drive zakmes het gewoon op zonder ook maar een enkel bestand over te slaan.

Op deze manier zijn de rechten weer goed gezet en komt het weer helemaal overeen met de nieuwe functie van deze medewerker.

Heb jij ook hele specifieke Google Drive problemen? Bel ons op 010 592 8136 of gebruik de WhatsApp pop-up functie rechts onderin. Ons Zwitsers Drive zakmes zoekt namelijk problemen om op te lossen.