We vergaderen ons digitaal een slag in de rondte de laatste tijd. Dat kan natuurlijk van achter je laptop. Maar steeds meer mensen nemen de stap naar een professionelere oplossing: hybride vergaderen is hot.
Google Meet Kits
Dé online vergadertool van Google is Google Meet. Een Meet-kit is een speciale hardwareset waarmee je vanuit een kleine of grote (vergader-)kamer kan deelnemen aan een digitale vergadering. Diverse fabrikanten hebben hardware voor Meet-kits uitgebracht. Zo wordt dat wat vroeger alleen voor de boardrooms beschikbaar was en €50.000 per kamer kostte, voor iedereen beschikbaar voor een fractie van dat bedrag met dezelfde beeld en geluidskwaliteit.
Thuiswerken
Het thuiswerken is wel een blijvertje, daar kun je inmiddels wel vanuit gaan. Dus wanneer je een Meet-kit voor thuis zoekt, komen er nog een paar extra wensen op het gebied van design, gemak en comfort bij. En die wensen heeft Google nu vervuld met de introductie van de Series One.
Google Series One
Deze nieuwe Meet-kit van Google is ontworpen om je leven thuis (of op kantoor) fijner te maken.
- Design
Zo kent het allereerst een fraai design. Als je een Meet-kit in je huiskamer neerzet, moet het wel een beetje passen in je interieur. Je bent tenslotte niet op kantoor, en die uitstraling wil je ook niet in je huiskamer. Maar ook als je kantoor er een beetje uitziet als een huiskamer, past het design daar uitstekend bij.
- Kabels
Google heeft met zijn Series One het over een andere boeg gegooid qua de keuze voor de kabelconfiguratie. Alle componenten zijn verbonden met power-over-ethernet-technologie waardoor er geen USB-kabels meer nodig zijn. Dus gewone netwerkkabels voor zowel de stroom als voor de dataoverdracht.
- ‘Hey Google, start the meeting’
Je wilt kunnen praten tegen je Meet-kit om een vergadering te starten. Dat is mogelijk met de Series One. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat het kan. En stiekem heel handig is.
- Chips, huisdieren en andere achtergrondgeluiden
Het is best vervelend als iemand tijdens je meeting een zak chips aan het eten is. Google heeft dit opgelost door kunstmatige intelligentie toe te passen. Zo worden hinderlijke achtergrondgeluiden weggefilterd. Waarvoor dank. Het is Google overigens nog niet gelukt om het geluid van een kind weg te filteren. Een kind is namelijk ook een mens – echt waar – en dat onderscheid is niet eenvoudig te herkennen door Google’s kunstmatige intelligentie. Work in progress.
Nieuwsgierig?
We hebben een demo-unit van de Google Series One en laten deze graag aan je zien. Stuur een bericht naar contact@presis.nl en we nemen contact met je op. Wil je eerst meer lezen? Dat kan hier.