Skip to main content

Hybride vergaderen. Futurologen en trendwatchers hebben er weleens iets over geroepen, maar dat we het zo snel met z’n allen doodnormaal zouden vinden, dat had niemand ooit kunnen voorzien. Maar wat is het precies en wat heb je ervoor nodig?

Wat is het?

Hybride vergadering is de nieuwe naam voor een vergadering waarbij een paar mensen in een vergaderzaal zitten en een aantal andere via een videoverbinding deelnemen. Dus eigenlijk zoals je inmiddels gewend bent aan je Google Meet-, Microsoft Teams- of Zoom-bijeenkomst, maar dan niet alleen met andere ‘videobellers’, maar ook met een vergaderkamer met meerdere mensen aan de andere kant van jouw beeldscherm.

Het verschil met digitaal vergaderen

Bij digitaal vergaderen zit iedereen individueel achter het beeldscherm van zijn of haar eigen apparaat. Dat werkt prima tot het moment dat je vanuit eenzelfde ruimte met twee mensen wilt deelnemen. Dit moeten dan een beetje schouder aan schouder zitten om in het beeld van de laptop te passen. Het wordt pas echt leuk als je een vergadertafel met vier – of nog meer! – mensen wilt laten deelnemen aan een vergadering. Natuurlijk kun je een laptop op een uiteinde van de tafel neerzetten, maar qua beeld en geluid is dat toch niet helemaal optimaal.

Speciale hardwarekits

En hier komen de speciale hardwarekits binnen. Dat is een speciale set hardware waarmee je een bestaande vergaderkamer omtovert tot een digitale vergaderkamer, zodat je hybride kan vergaderen. Zo’n set bestaat uit een goede camera, een goede speaker, een touchscreen en een computer die alles met elkaar verbindt.

Kind kan de was doen

Het belangrijkste doel van de camera is dat de hele kamer er goed op komt. De camera heeft dus een wide-angle lens met digitale zoom mogelijkheid. De microfoon annex speaker zorgt ervoor dat het geluid zo natuurlijk mogelijk wordt ervaren. Als je geen goed geluid hebt bij je videovergadering dan werkt digitaal vergaderen eenvoudigweg niet. Tenslotte is daar het bedieningsscherm waarmee je met een klik een vergadering kan starten of aan een geplande vergadering kan deelnemen. Je sluit alles op de meegeleverde Chromebox-computer aan en plugt het scherm in dat je toch al in de vergaderkamer hebt hangen. Dan ben je helemaal klaar om hybride te vergaderen. Kind kan de was doen.

Nieuwsgierig?

Lijkt dit je wat? Neem contact met ons op en we praten je bij over de verschillende Google Meetkits, onze demo-Meetkit en welke praktische zaken hierbij komen kijken. Werkt jouw organisatie met Google Workspace (voorheen G Suite)? Dan hebben we de oplossing voor je. En dan kun je zeggen: kom maar door met dat hybride vergaderen, wij zijn er klaar voor!

Laat een reactie achter