Skip to main content

Twijfel je of je binnen jouw organisatie moet kiezen voor Google Workspace of voor Microsoft 365? Heb je al een keuze gemaakt in het verleden en overweeg je een overstap te maken naar het andere kamp? Dan is het slim om je te verdiepen in de verschillen in kernwaarden van de beide techreuzen.

Google gaat voor samenwerking

Alles in Google is gemaakt voor samenwerking. Samenwerken in documenten kan dan ook al twaalf jaar in Google Workspace. Samenwerken avant la lettre dus. Samen is het keyword en informatie is dan ook gedeeld, tot je zelf besluit het niet meer te delen. Als je ermee werkt, voel je in alles dat samenwerken het uitgangspunt is geweest.

Google gaat voor elegante eenvoud

Google Workspace zich richt op eenvoud en functionaliteit gaat boven alles. Als je kijkt naar de corevalues van Google staat ‘optimale gebruikservaring’ op nummer één. En dat merk je. Alles moet intuïtief werken en logisch zijn.

Google Workspace is webbased

Het grote voordeel van webbased werken is dat je niet afhankelijk bent van een vaste computer. Je kunt werken op elk willekeurig apparaat dat een webbrowser heeft, ongeacht het besturingssysteem. Dat geeft natuurlijk heel veel vrijheid. Omdat je niets lokaal hoeft te installeren, heeft het geen onderhoud nodig en wordt het apparaat waar je op werkt ook een stuk minder belast dan bij het werken met desktopapplicaties. Dat zie je terug in de snelheid.

Microsoft gaat voor persoonlijke prestatie

Alles bij Microsoft is gericht op personal performance. Informatie is ‘by default’ niet gedeeld, tot je besluit het te delen.

Microsoft gaat voor veel

Je krijgt bij Microsoft een gigantisch grote gereedschapskist. Geweldig, maar gebruik je ook alles? En als je het gebruikt weet je dan ook hoe het werkt? We zijn misschien een beetje bevooroordeeld, maar volgens ons werkt Google een stuk intuïtiever.

Microsoft 365 is desktopbased

Applicaties die je moet installeren hebben onderhoud nodig. Onderhoud vraagt om reboots. Bij voorkeur op een moment dat het jou niet uitkomt.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Ook virtueel

Een Afrikaanse wijsheid zegt: Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Dat geldt ook in de virtuele wereld, Het is maar net wat je wil: wil je sneller of wil je verder? Wat sluit het beste aan bij de manier waarop je (samen-)werkt?

Wil je verder?

Benieuwd hoe eenvoudig, efficiënt en eenvoudig werken met Google Workspace is? Neem gerust contact met ons op. We leggen je met liefde alles uit.