Skip to main content

Was voor de uitbraak van het coronavirus thuiswerken in sommige organisaties nog weleens een discussiepunt, vandaag de dag is iedereen wel om. Maar dat samenwerken op afstand, hoe gaat dat nu eigenlijk precies in z’n werk? In deze blog vertellen we welke vier simpele stappen nodig zijn om aan de slag te gaan.

Stap 1: Selecteer een tool

Om digitaal samen te kunnen werken, heb je om te beginnen een tool nodig. Als Google Cloud-partner zijn wij natuurlijk groot fan van Google Workspace. Maar je kan ook kiezen voor een ander volwassen samenwerkingsplatform als Microsoft Teams. Wat exact de verschillen tussen de laatste twee platform zijn, vertelden we je in een eerdere blog. Heb je een creatieve brainstormsessie, denk dan eens aan een tool als Google Jamboard. Daarmee heb je een virtueel whiteboard tot je beschikking waarop je naar hartelust post-its kunt plakken, kunt tekenen, schrijven en kliederen zonder dat er iets verloren gaat.

Stap 2: Creëer een document

Heb je een tool naar je zin uitgezocht, dan creëer je een document – of chat, of Jamboard, of presentatie.

Stap 3: Nodig iemand uit

Samenwerken doe je niet alleen. Logisch. Dus om samen aan een document, Jamboard of ander bestand te werken, moet je iemand – of meerdere ‘iemanden’ – uitnodigen. Als de ‘ander’ geen Google-account heeft, geen probleem, je kunt Google-documenten ook probleemloos delen met niet-Google-gebruikers. Gebruik hiervoor ‘link-sharing’.

Stap 4: Werk samen

En dan is het zo ver! Je gaat samenwerken. Dankzij de magie van de cloud werk je met je collega’s op hetzelfde moment in hetzelfde document. Niks zoeken naar de laatste versie, niks wachten tot de ander klaar is met bewerken. Gewoon realtime opmerkingen plaatsen, redigeren en aanvullen. Makkelijker en slimmer dan dit gaat het gewoon niet worden!

Meer weten?

Wil je even sparren, ben je benieuwd hoe de overstap van Microsoft naar Google werkt of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op. We denken met liefde met je mee.

Laat een reactie achter