Skip to main content

In onze vorige blog vertelden we je welke vier simpele stappen nodig zijn om te starten met digitaal samenwerken. In deze blog geven we je drie praktijkvoorbeelden waar je je vast in zult herkennen.

Voorbeeld 1: Een offerte

Wij maken – gelukkig – regelmatig offertes. Dat zijn geen documenten van een A4-velletje, maar lijvige documenten waarin we het ontwerp van een applicatie van begin tot eind uitleggen, inclusief prijsopgave. Zo’n offerte schrijf je niet in je eentje op een achternamiddag, dat is een fikse klus en vraagt veel concentratie. Een collega maakt een aanzet voor de offerte. Als hij of zij een eind op weg is, ga ik me ermee bemoeien. Ik vis er wat foutjes uit en vul aan waar nodig. We werken tegelijkertijd in hetzelfde document. Dat zorgt voor grote tijdwinst en veel gemak. Dankzij de revisiegeschiedenis in Google Drive kun je altijd zien wat er gewijzigd is en eventueel een oudere versie terugzetten.

Voorbeeld 2: Een brainstormsessie

Heb je behoefte aan een creatieve brainstormsessie, maar werken jij en je collega’s vanuit huis. Geen probleem! Met Google Jamboard heb jij je eigen digitale whiteboard tot je beschikking, vanaf je laptop – ga naar jamboard.google.com en begin -, of via de Jamboard App op telefoon en tablet. Of je nu thuis op de bank hangt, werkt vanaf je vakantieadres, of misschien toch op kantoor zit, met Google Jamboard plak en verplaats je allemaal digitale post-its of afbeeldingen, teken met een stylus, wis met je vinger, en sla je werk op zodat je er te allen tijde aan verder kunt werken.

PS: Als Google Workspace-gebruiker heb je de Jamboard-software al. Zit gewoon in je Google pakket 😉

Voorbeeld 3: Notuleren

Wij Nederlanders kennen een echte vergadercultuur. En waar vergaderingen zijn, zijn notulen. Het maken van notulen is misschien wel het minst leuke onderdeel van het vergaderen. Maar wat nu als je real-time in de vergadering gelijk de notulen uittypt? Zou dat niet heel erg handig zijn? Dat iedereen gelijk kan meelezen en eventueel de notulen kan aanpassen waar nodig? Dat zijn de notulen al klaar als de vergadering klaar is. Real-time notuleren: zo gemakkelijk kan het zijn.

Meer weten?

Zoals je al ziet, werk je al veel meer digitaal samen dan je misschien in de gaten had. En dat gaat in de toekomst alleen nog maar meer worden. Wil je eens sparren, ben je benieuwd hoe de overstap van Microsoft naar Google werkt of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op. We denken met liefde met je mee.

Laat een reactie achter