Skip to main content

Nieuwe klanten binnenhalen, elke ondernemer weet hoeveel moeite dat kan kosten. Maar dan dient zich ineens een grote kans aan. Net op het moment dat je salesmanager op een afgelegen strand ligt en je team massaal thuiswerkt. Geen probleem als je met Google Workspace werkt.

Ineens dient die ideale klant zich aan

Een potentiële klant dient zich aan en maar liefst één die in de categorie ‘ideale klant’ valt. Je zat al zo lang op ‘m te azen, en eindelijk valt zijn mail in je inbox. Yes! Eén probleem… Hij wil op heel korte termijn een offerte hebben. Liefst gister. Een spoedklus in het kwadraat dus.

Varkentje wassen met Google Workspace

Hoe ga je dat varkentje eens even grondig wassen? Want om die offerte in elkaar te draaien, heb je meerdere collega’s nodig. Iedereen heeft een bomvolle agenda en dan zit ook nog eens iedereen thuis. Paniek? Niet als je Google Workspace gebruikt. Dan is samenwerken een fluitje van een cent. Ook met die collega die op vakantie is.

Iedereen paraat

Ik schoenlepel eerst een tijdsblok in mijn agenda en laat de – nog steeds potentiële – klant weten dat ik er bovenop zit. Vervolgens maak ik een Room aan om alle mensen die hier een bijdrage aan kunnen leveren, bij elkaar te brengen. Ik vraag ze alles uit hun handen te laten vallen om vanmiddag om twee uur virtueel bijeen te komen. Iedereen ontvangt een mail met mijn bericht en een link naar de Room. Ik open een chatbox om ook mijn salesmanager Jesse – die op dat moment met zijn voetjes in de Middellandse Zee zit – even bij de les te roepen. Hij kan, vanuit zijn luie zonnestoel met zijn telefoon in de hand, ook deelnemen, aan de meeting en in de Room. Iedereen staat – of ligt – klaar om aan de slag te gaan, dat is mooi!

Alles vanuit Gmail

Om twee uur meld ik me – rechtstreeks vanuit Gmail – in de meeting. Iedereen is aanwezig, zelfs Jesse. Fantastisch! Alleen Diana zit op dat moment in de speeltuin met haar dochter. Geen probleem. Met het team werken we aan de offerte waar ik al een start mee gemaakt had. Als we bijna klaar zijn, moet er nog één ding gebeuren. Die taak wijs ik toe aan Diana. Zij ziet de taak binnenkomen in de app. Ze geeft me een belletje, die bij mij binnenkomt op de laptop. We hebben even overleg en zodra Diana weer achter haar laptop zit, rondt ze de offerte af. Ze vinkt de taak in Gmail af en laat via chat het team weten dat de offerte klaar staat voor verzending.

Teamwork

Zo hebben we in no time een pareltje van een offerte neergezet. Klaar om de klant binnen te hengelen! That’s what I call teamwork.

Meer weten?

Liever kijken hoe dit werkt, in plaats van lezen? Bekijk dan dit filmpje. Benieuwd naar meer praktijkvoorbeelden? Check dan deze blog! Wil je eens sparren, ben je benieuwd hoe de overstap van Microsoft naar Google werkt of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op. We denken met liefde met je mee.

Laat een reactie achter