De overstap van Presis

De overstap maken van Microsoft naar G Suite, dit is ons verhaal

Van Microsoft Exchange naar G Suite. Dit is ons overstap verhaal.

Wij hebben hetzelfde proces doorlopen als jij, we snappen je.

Als IT-bedrijf willen wij geen omkijken naar onze eigen IT hebben. Dit mag misschien een beetje vreemd klinken, maar wij willen ook dat het gewoon werkt en dat onze IT ons leven gemakkelijker in plaats van moeilijker maakt.

We hebben heel veel verschillende IT-oplossingen geprobeerd om te ontdekken wat voor ons werkt. Het kan er nog zo mooi aan de buitenkant uit zien, maar als het je leven moeilijker in plaats van gemakkelijker maakt, moet je misschien even verder kijken. En dit is tot op de dag van vandaag hoe wij software beoordelen: ‘Maakt deze applicatie ons leven gemakkelijker of moeilijker?’.

Zelf hebben we ook de overstap gemaakt van Microsoft Exchange naar Google G Suite.

En ja, dat was in het begin ook wennen voor ons. Alles was best anders en zeven jaar geleden was G Suite (toen nog Google Apps) een stuk spartaanser dan de huidige versie.

“Jaren geleden zijn wij overgestapt van Microsoft naar G Suite. Hierdoor kunnen we zo efficiënt en effectief als we nu doen. G Suite zit gewoon net wat beter in elkaar.”

Waarom zijn wij overgestapt?

Maar we hebben het toch gedaan, eenvoudigweg omdat we steeds meer realtime afstemming met elkaar en met onze klanten wilden hebben. Omdat we minder tijd en geld aan onze eigen IT kwijt wilden zijn. Maar ook omdat G Suite ons beter tot ons recht liet komen doordat het in alles net wat slimmer is. Het zit gewoon net wat beter in elkaar.

Wij moeten in ons vakgebied snel en veel leren, en continu verbeteringen in onze processen doorvoeren. Wij hebben een bijna realtime afstemming met elkaar en met onze klanten. Als wij op de traditionele manier onze IT ingericht zouden hebben, dan zouden we continu achter de feiten aan lopen en daarmee zouden we niet zo efficiënt, en vooral niet zo effectief, zijn als nu werken. Maar ook zouden we de aansluiting met onze klanten en met de technologische ontwikkelingen mislopen.

Onze klanten zitten er hetzelfde in. Die willen ook de stap vooruit maken en werken graag samen met een Google Partner die door hetzelfde proces gegaan is. Want om heel eerlijk te zijn, zo ontzettend veel verschillen wij eigenlijk helemaal niet van onze klanten. We willen immers allemaal dat het gewoon werkt.