Skip to main content

Met Google Agenda haal je alles uit een dag wat eruit te halen valt. Wist je dat je je collega’s – of anderen met een Google-account toegang kunt geven tot je agenda? Zo bespaar je tijd en hou je toch de volledige controle. Hoe je dat slim doet, leer je met de tips in deze blog.

Agenda-opties

Om te beginnen moet je weten waar je de instellingen van je agenda vindt. Die vind je onder de drie puntjes van de betreffende agenda.

agenda opties

Ezelsbruggetje

Bij Google vind je dat wat je zoekt daar waar je het het meest verwacht. Dus de instellingen voor DIE agenda zitten bij DIE agenda. Logisch hè?!

Ezelsbruggetje

Delen: Twee manieren, vier niveaus

Manier 1: Het standaard deelgedrag van je agenda binnen je organisatie

Dit is de standaard instelling van je agenda die iedereen binnen je organisatie geldt. Als jij je agenda voor al je collega’s beschikbaar wil maken – of juist niet -, doe je dat hier.

Beschikbaar maken voor <organisatienaam>

Toegangsrechten voor afspraken

Manier 2: De uitzonderingslijst

Alles wat afwijkt van de standaard, vanuit die agenda gezien dus.

De uitzonderingslijst

Niveau 1 – bezet of niet bezet

Mensen zien alleen aan blauwgekleurde blokken of je op een bepaald moment bezet of niet bezet bent, ze zien niet de inhoud van je afspraak.

Niveau 2 – read only

Mensen zien de blauwe blokken, inclusief de inhoud van je afspraak. Dit mogen ze alleen lezen, niet aanpassen.

Niveau 3 – wijzigen

Mensen zien de blauwe blokken, inclusief de inhoud van je afspraak. Dit mogen ze ook aanpassen, maar het maken van nieuwe afspraken is niet mogelijk.

Niveau 4 – alles

Je raadt het al: op dit niveau mogen mensen alles zien, en ook nieuwe afspraken in je agenda plannen.

Realtime

Zoals alles in Google is ook de Google Agenda realtime. En ja, je kunt iedereen met een Google-account (Google Workspace + Gmail-adres) toevoegen.

Layers

De Google Agenda bestaat uit lagen die je aan en uit kunt zetten. Ook je eigen agenda dus. Lekker rustig…

Pro Tip

Aan de linkerkant zie je twee rijtjes boven elkaar. Als een agenda in het bovenste rijtje zit, heb je niveau-4-rechten gekregen van de eigenaar en kun je in de agenda schrijven. Als een agenda in het onderste rijtje zit, kun je er niet in schrijven.

Pro-tip voor agenda

Laat een reactie achter