Skip to main content

Met de komst van Sheet Navigator maakt de spreadsheet-app uit Google Workspace een waanzinnige stap vooruit. Liep Microsoft Excel – met al zijn mogelijkheden om taken te automatiseren met macro’s – ooit nog voorop in de wereld van spreadsheets, met Sheet Navigator heeft Excel het nakijken. Kunstmatige intelligentie speciaal voor jou aan het werk.

Kunstmatige intelligentie

Lange tijd was Excel het slimste jongetje van de klas. Sinds Google kunstmatige intelligentie heeft losgelaten op Google Sheets is dat verleden tijd. Door op de knop Verkennen te klikken, open je Sheet navigator. Pas op, het werkt verslavend! Je vindt de sheet navigator rechtsonder in je Google Sheet.

Verkennen openen

Welk soort grafiek is de beste?

Ken je dat, dat je je gek prakkezeert welk type grafiek je moet gebruiken? Dat is terecht want het is letterlijk een studie om het juiste grafiektype voor een specifieke dataset te gebruiken. Google heeft een algoritme ontwikkeld die al het denkwerk voor je doet. Daardoor ‘weet’ Google Sheets al welke grafieksoort je moet gebruiken om de door jou specifiek geselecteerde data visueel het best begrijpbaar te maken in een grafiek.

Welke functienaam?

Met al die verschillende functienamen, is het niet zo raar dat je even niet meer weet wat precies de naam van die functie is. Met Sheet Navigator is het gewoon een kwestie van slepen. Je leest een goed, je drag-and-dropt gewoon een functie in een cel.

Dus als je dit vergeten bent:

gemiddelde

Dan kun je gewoon de juiste functie slepen vanuit de navigator:

Vanuit navigator werken

Van gestresste minuten naar relaxte seconden

Dit is allemaal SECONDEN werk in plaats van MINUTEN werk en het bespaart je eindeloos googelen hoe iets ook alweer moet. Welkom in de 2.0-wereld van Google. Handige shit!

150 Functies meer dan Excel

In Google sheet zitten overigens 150 functies meer dan in Excel. Dus als je echt een spreadsheetfanaat bent, dan ga je hier heel erg gelukkig van worden. Ik spreek uit ervaring!

Meer weten?

Wil je eens verder praten over de eindeloze mogelijkheden, ben je benieuwd hoe de overstap van Microsoft naar Google werkt of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op. We denken met liefde met je mee.

Laat een reactie achter