Skip to main content

AI is hot en ontwikkelt zich bijzonder snel. Meerdere klanten van ons zijn aan de slag gegaan met Google Duet AI om te ontdekken wat het is. Inmiddels hebben we geleerd dat de 4 meest gestelde vragen hierover gaan. Hier gaan wij verder in op deze vragen en de antwoorden daarop.

Wat is het verschil tussen Google Duet AI en Google Bard?

In het kort: aan Bard kun je vragen stellen en Google Duet AI kan werk voor je uitvoeren in Google Workspace

Google Bard = Hetzelfde als ChatGPT, maar dan van Google. Het is een chatbot die je vragen kunt stellen.
Google Duet AI = Je persoonlijke AI assistent die je werk uit handen neemt in Google Workspace (Duet = Do it)

Bard: bard.google.com

Duet AI: Geïntegreerd in verschillende onderdelen van Google Workspace. Een video hiervan kun je op onze Google Duet AI pagina vinden.

Hoe zit het met de privacy van Google Duet AI?

Google Duet AI is een onderdeel van Google Workspace en daarmee gelden dezelfde SLA en Privacy & Security-regels die ook voor de gehele Google Workspace-omgeving gelden.

Google wil volkomen duidelijk zijn dat generatieve AI niets verandert aan de fundamentele privacybescherming van Google, waarmee Google gebruikers keuze en controle over hun gegevens geeft Daarom volgen hier de belangrijkste feiten over de manier waarop Workspace-gegevens worden verwerkt door Google:

 • Jouw gegevens zijn jouw gegevens. De inhoud die je in de Google Workspace-services zet (e-mails, documenten, enzovoort) zijn van jou. Google verkoopt jouw gegevens nooit en je kunt de inhoud altijd verwijderen of exporteren.
 • Jouw gegevens blijven in Workspace. Google gebruikt jouw Workspace-gegevens niet zonder toestemming, om bijvoorbeeld de onderliggende generatieve AI en grote taalmodellen te trainen of te verbeteren. Deze taalmodellen worden gebruikt om Bard, Search en andere systemen buiten Workspace aan te drijven.
 • Jouw privacy is beschermd. Interacties met intelligente Workspace-functies, zoals het accepteren of weigeren van spellingsuggesties of het melden van spam, worden geanonimiseerd en/of samengevoegd en kunnen worden gebruikt om nuttige Workspace-functies zoals spam-beveiliging, spellingcontrole en automatisch aanvullen te verbeteren of verder te ontwikkelen.
 • Jouw inhoud wordt niet gebruikt voor gerichte advertenties.

Meer info en bron: https://workspace.google.com/blog/identity-and-security/protecting-your-data-era-generative-ai/

Hoe zit het met de privacy van Google Bard?

Bard verwerkt persoonlijke gegevens die het verkrijgt via Google Workspace, zoals jouw naam en e-mailadres, evenals jouw privé-inhoud, zoals e-mails of documenten die je hebt gemaakt of ontvangen. Deze gegevens worden gebruikt voor de volgende doeleinden:

Het leveren van Bard-functies aan jou, bijvoorbeeld:

 • Het samenvatten van jouw e-mails wanneer je erom vraagt.
 • Het delen van inhoud op jouw verzoek.

Het onderhouden van de Bard-services, bijvoorbeeld:

 • Herstellen van crashes.
 • Meten van de algehele gebruikerservaring.

Het is belangrijk op te merken dat jouw persoonlijke inhoud, die Bard verkrijgt via Google Workspace:

 • Niet toegankelijk is voor menselijke beoordelaars.
 • Niet wordt gebruikt om de generatieve machine learning-technologieën te verbeteren die Bard aandrijven.
 • Niet wordt gebruikt om jou advertenties te tonen.
 • Niet langer wordt bewaard dan nodig is om Bard-services te leveren en te onderhouden.

Bron: https://support.google.com/bard/answer/13594961?hl=en#your_data

Wanneer komt Google Duet AI beschikbaar in het Nederlands?

Op dit moment is Google Duet AI alleen nog beschikbaar in het Engels. Je Google Workspace account moet daarom dus ook op de Engelse taal staan om Google Duet AI te kunnen gebruiken. Google heeft nog geen indicatie gegeven van wanneer Google Duet AI in het Nederlands beschikbaar zal zijn.

Meer weten?

Wij hebben er een speciale pagina voor gemaakt die je kunt vinden op: presis.nl/google-duet-ai

Wil je Google Duet AI zelf wel eens proberen? Dan kunnen wij voor je de proefperiode van 30 dagen aanzetten, waarin je kosteloos gebruik kunt maken van Google Duet AI. Neem hiervoor contact met ons op: support@presis.nl