Skip to main content

Inmiddels hebben Gmail en Google Chat geen geheimen meer voor je. Maar Google heeft nog een pareltje voor je: Google Keep, het online notitieblok van Google. Gebruik je het nog niet? Als je de antwoorden op deze vragen hebt gelezen, snap je niet waarom je niet eerder je toevlucht hebt gezocht tot Google Keep!

Voor welke notities gebruik je Google Keep?

In Google Keep kun je gewoon geschreven notities maken, zoals telefoonnotities, geheugensteuntjes of websites die je nog eens wilt checken. Maar – oh wat fijn! – je kunt ook afbeeldingen toevoegen of afvinklijstjes maken – handig voor de boodschappen.

Hoe vind je een notitie terug in Keep?

Net als Gmail, gebruikt ook Keep labels. Superhandig met organiseren, maar nog veel fijner als je iets terug wilt vinden. Archiveren werkt ook hetzelfde als in Gmail, dus je bent nooit iets kwijt.

Pro tip: #<naam> maakt automatisch een label met die <naam>

Wie kan jouw notities lezen?

De notities die je maakt in Keep zijn van jou. For your eyes only. Tenzij je iets wilt delen natuurlijk, dat kan ook. Real life-voorbeeld? Je boodschappenlijstje delen met je partner. Zo kun je terwijl hij of zij boodschappen doet er vanuit huis nog dingen bijzetten. Of afhalen. Lekker irritant.

Ondanks dat je notities kunt delen, vergeet niet: Keep is een PERSOONLIJKE tool. Ben je op zoek naar een afdelings-to-do-lijst, kijk dan eens naar Trello of, beter nog, Asana.

Reminders on steroids

Het makkelijke van online notities maken, is dat je er ook een reminder aan kunt hangen. Zo ook in Google Keep, uiteraard. De eerste optie is niet heel verrassend: je kunt een reminder instellen op basis van datum en tijd. Maar de tweede, oeh, die is wel heel gemakkelijk: op basis van locatie. Als JIJ voor de Appie staat, DAN pas plopt je boodschappenlijstje op. Als JIJ langs de apotheek loopt, krijg je ineens een reminder dat je je medicijnen op moet halen. Onafhankelijk van wanneer dat dan precies is. Handig of handig?

Kun je Keep ook op je telefoon installeren?

Jazeker, dat maakt je leven een stuk gemakkelijker!

Makkelijk schakelen

En ja, je kunt heel eenvoudig schakelen tussen je zakelijke Keep en je privé Keep, die uiteraard ook in Gmail zit.

Meer weten?

Wil je eens verder praten over de eindeloze mogelijkheden, ben je benieuwd hoe de overstap van Microsoft naar Google werkt of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op. We denken met liefde met je mee.

Laat een reactie achter