Voor tips en informatie over thuiswerken, klik hier.

Op zoek naar dat wat werkt

Hoe een IT bedrijf omgaat met haar eigen IT

Hoe doen jullie het, dat ‘Het Nieuwe Werken’?

‘Op zoek naar dat wat werkt’ is een blogserie waarin wij vertellen wat het pad is wat we gelopen hebben om te komen waar we nu staan, hoe wij zelf omgaan met alle technologische verandering en hoe Het Nieuwe Werken volledig omarmt wordt bij Presis en alle collega’s.

Presis Deel 1 - Platform onafhankelijk werken

Deel 1: Platform onafhankelijk werken

Dit deel gaat over platform onafhankelijk werken. Omdat wij zelf een IT bedrijf zijn is de inrichting van de eigen IT altijd spannend. Omringd door vakgenoten wordt er behoorlijk kritisch gekeken naar de keuzes en de inrichting. De IT inrichten voor een IT bedrijf blijkt een heel proces te zijn.

Presis deel 2 - Hardware

Deel 2: Hardware

Dit is het tweede deel van de serie over de inrichting van de IT bij een IT bedrijf. Nadat we samen besloten hadden dat we overal op wilden kunnen werken, (zie deel 1: Platform onafhankelijk werken) hebben we iedereen zijn eigen hardware laten kiezen.

Presis deel 3 - Wat hebben we nodig aan ICT?

Deel 3: Wat hebben we nodig aan ICT?

ICT’ers kunnen nog wel eens moeilijk doen en woorden gebruiken waarvan de klanten het gaat duizelen. Te veel, te technisch en te afstandelijk. Waarom kan ICT niet gewoon eenvoudig zijn? In deel 3 vertellen we over de ICT die wij bij Presis nodig hebben om te kunnen werken zoals wij dat doen.

Presis Deel 4 - Van e-mail naar chat

Deel 4: Van e-mail naar chat

Intern e-mailen wij bij Presis niet meer. Inmiddels al een jaar of twee. Wij chatten en hebben daarmee de noodzaak voor onze interne e-mail vervangen. In dit deel zal ik vertellen hoe we gestopt zijn met de interne e-mail en we zijn gaan starten met het gebruik van chat.

Presis Deel 5 - Papierloos werken

Deel 5: Papierloos werken

Wij werken bij Presis papierloos en dat is niet van de ene op de andere dag gegaan. Rome is ook niet in 1 dag gebouwd en om het papiergebruik op je kantoor te verminderen is het praktisch om dit in kleine stappen te doen. Ik vertel je over ons pad en die ene vraag waarmee je de weg naar papierloos werken in gang zet.

Presis Deel 6 - Naar de cloud, Office365 of G Suite?

Deel 6: Naar de cloud, Office365 of G Suite?

Je wilt van de eigen servers af en de overstap naar de cloud maken. Wat is dan wijsheid? Om gelijk met de deur in huis te vallen: er is meer dan Office365. Google heeft een eigen Office Suite genaamd Google G Suite. Wat is het verschil tussen deze twee en welke keuze past het best bij mij als bedrijf?

Presis Deel 7 - Het ideale administratiepakket

Deel 7: Het ideale administratiepakket 

In negen jaar tijd vier verschillende administratiepakketten gebruiken. Misschien klinkt dat wat raar, maar we zijn blij dat we het gedaan hebben. Hoe zijn wij bij ons huidige administratiepakket gekomen?

 

Open chat
1
💬 klik hier om te chatten
Hallo 👋
Hoe kan ik je helpen?