Skip to main content

De tijd van de interne-post-enveloppen, voorzien van een tweezijdige vlakverdeling en zichtgaten, ligt inmiddels decennia achter ons. Maar zelfs e-mail lijkt geen lang leven meer beschoren om met collega’s te communiceren. Dit zijn de drie trends die we zien als het gaat om interne communicatie.

Trend 1: Chat in plaat van e-mail

Uit onderzoek blijkt dat 42 procent van de consumenten graag chat te gebruiken, terwijl maar 23 procent e-mail prefereert. Maar liefst 90 procent van de consumenten beschouwt live chat als handig. Wat voor consumenten geldt, geldt – heel gek – ook voor medewerkers. Chat is sneller en het is locatie- en tijdonafhankelijk. Bovendien is vandaag de dag iedereen gewend om te chatten met vrienden en familie, waarom dan niet met collega’s? Bij Presis gebruiken we al zo’n jaar of zes chat in plaats van mail voor onze interne communicatie.

Trend 2: Realtime

Vandaag de dag zijn we gewend realtime informatie op te kunnen halen. Denk aan het bekijken van het actuele nieuws, het checken van de status van je batterij, het bekijken van je banksaldo of de locatie van je bestelde pakketje of boodschappen. Ook zakelijk willen we steeds meer realtime informatie. Zit je in een vergadering? Waarom niet al tijdens de vergadering – of het een-op-een-overleg met je baas of collega – aantekeningen maken? Zo zijn de notulen af én beschikbaar op het moment dat je de telefoon neerlegt of de videocall beëindigd. Je kunt natuurlijk ook Google Jamboard gebruiken om de afspraken vast te leggen.

Trend 3: Levende documenten

Documenten heen en weer sturen ter aanvulling of correctie? Dat is echt zo 2020! In een Google-document werk je realtime samen. Zo kun je met meerdere personen tegelijk wijzigingen aanbrengen en een document aanvullen of juist inkorten. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar die ene juiste versie, er is namelijk maar één versie: de juiste.

Meer weten?

Wil je even sparren, ben je benieuwd hoe de overstap van Microsoft naar Google werkt of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op. We denken met liefde met je mee.

Laat een reactie achter