Skip to main content

We schreven al eerder een blog over zoeken in Gmail, waarin we allerlei slimme tips deelden. Heel veel van die tips kun je ook toepassen als je zoekt in Google Drive, je opslag- en samenwerkingsplek in de cloud. Zo wordt zoeken vinden.

Spiekbriefje

Bovenin Google Drive vind je de zoekregel. Aan het einde van die zoekregel vind je het spiekbriefje voor Google Drive.

Hier kun je het spiekbriefje vinden:

Spiekbriefje Drive

En als je op de schuifjes klikt, beland je in het zoekparadijs:

Zoeken in het spiekbriefje

Zo leer je het jezelf aan:

1. Gebruik het spiekbriefje

2. Kijk wat het resultaat van het spiekbriefje in de zoekbalk is, zodat je jezelf de zoektermen op deze manier kunt aanleren.

Zo geeft de zoekopdracht uit de afbeelding alle bestanden van het type ‘pdf’ die je gedeeld hebt met Kees-Jan en die het woord ‘Presis’ bevatten in de titel: type:pdf to:kees-jan@presis.nl title:Presis.

3. Voila, dat moet je dus leren: type, title en to.

4. En op een gegeven moment heb je het spiekbriefje helemaal niet meer nodig, omdat je dan de zwarte band ‘Zoeken in Google Drive’ hebt.

Het is niet moeilijker dan dit. Een kind kan de virtuele was doen, toch?

Je telefoon als archief

Net als bij zoeken in Gmail, hebben we nog een kleine toegift. Deze zoekmethode werkt ook in de Drive-app op je telefoon. Een archief in je broekzak! Maak je dus geen zorgen meer waar je iets hebt opgeslagen, maar zorg ervoor dat je het kan vinden!

Meer weten?

Wil je eens verder praten over de eindeloze mogelijkheden, ben je benieuwd hoe de overstap van Microsoft naar Google werkt of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op. We denken met liefde met je mee.

Laat een reactie achter