Skip to main content

Google Drive problemen

Wij hebben klanten met problemen. Google Drive problemen om exact te zijn. Laat ik voorop stellen dat Google Drive een geweldige manier is om je bestanden op te slaan, maar dat er ook wel eens situaties kunnen ontstaan die als onhandig worden ervaren.

Google Drive is gemaakt om zo makkelijk mogelijk samen aan documenten werken. Dat gaat prima tot het moment dat er niet meer samengewerkt wordt. Of om het anders te zeggen; tot het moment dat bijvoorbeeld een medewerker, oprichter of investeerder het bedrijf verlaat.

En al die gedeelde bestanden dan?

Op dat moment wil je dat er geen enkele folder of bestand van de organisatie met deze persoon gedeeld blijft. En dit geldt niet alleen voor zijn zakelijke G Suite(s) account(s), maar voor alle Google accounts die iemand gebruikt zou kunnen hebben om iets mee te delen.

Het komt namelijk nog wel eens voor dat iemand zelf een cruciaal bedrijfsdocument diep in de Google Drive boom met zijn persoonlijke Gmail account heeft gedeeld ‘omdat het toen wel gemakkelijk was’.

Maar ja, dat is nu natuurlijk bijzonder onhandig geworden..

En al die gedeelde bestanden dan?

Zwitserse Drive zakmes

Toen kregen wij de vraag of wij de gehele Google Drive boom wilde analyseren op de toegepaste Drive rechten van iedere map en ieder bestand, om vervolgens hele specifieke gebruikers accounts eruit te gooien.

Deze functie zit niet in de standaard Google Drive Tools dus hebben wij een eigen Google Drive Toolkit ontwikkeld. Ons befaamde “Zwitserse Drive zakmes”. Met dit zakmes hebben wij als een MacGyver dit probleem voor onze klant opgelost. Hij blij, wij blij.

Heb jij ook hele specifieke Google Drive problemen? Bel ons (010 – 59 28 136). Ons Zwitsers Drive zakmes zoekt namelijk problemen om op te lossen.