Skip to main content

Eerder dit jaar heeft Google de nieuwe Gmail uitgebracht. En in de nieuwe Gmail zitten veel features die, even plat gezegd, helemaal geweldig zijn.

We lichten 5 van deze features nogmaals voor je uit, omdat ze je het écht makkelijker maken. Wijzelf gebruiken ze ook dagelijks, vandaar dat we durven te zeggen dat ze zo geweldig zijn. Zo helpen ze je met het prioriteren van mail en taken en je kunt zaken verwerken vanuit je inbox. Gewoon omdat het wel zo makkelijk en snel is. En daar houden wij van.

1. E-mail prioriteren

Weinig mensen kunnen zeggen dat het hen niet is overkomen; je leest een e-mail en vergeet vervolgens te reageren. Niet omdat we onplezierige mensen zijn. Nee, omdat het er gewoon inschiet. Je besluit het later te beantwoorden. Vervolgens is je aandacht elders op gevestigd en de e-mail vergeet je.

Om dit voortaan te voorkomen geeft Gmail je een subtiele herinnering. Deze staat aan het einde van de e-mail in je inbox, in een opvallender kleurtje. Hierdoor weet je hoelang de zender al wacht op een antwoord. Door de machine learning die Google gebruikt is deze feature slim, waardoor bepaalde afzenders (waar je bijvoorbeeld vaker contact mee hebt) een hogere prioriteit krijgen dan anderen.

 

Is het een e-mail waar je nu even niets mee kan, dan kun je hem ‘snoozen’. Je kunt uiteraard zelf kiezen voor welke periode je hem wilt snoozen voordat je de e-mail weer ziet verschijnen in je inbox.

2. Sneller antwoorden

Een soortgelijk iets herken je misschien wel van je telefoon, mits je jouw toetsenbord zo hebt ingesteld. Je bent aan het typen en vervolgens krijg je suggesties voor de volgende woorden. Dat concept heeft Google nu in Gmail gebruikt. Met de Smart Compose krijg je suggesties voor jouw e-mail antwoorden, zodat je nu nog sneller kunt antwoorden.

 

Voor het snel beantwoorden van e-mails is nog een feature; Smart Reply. Deze suggereert korte antwoorden die je gelijk kunt aanklikken en verzenden. Of eerst nog even aanvullen en dan verzenden. Scheelt je weer typen.

 

3. Offline jouw e-mail verwerken. Ja, offline.

Nee, het is niet te mooi om waar te zijn, dit kan echt met Gmail. Wanneer je ergens aan het werk bent en je hebt geen toegang tot internet, dan kun je nu alsnog doorwerken. Schakel de offline modus aan van Gmail zodat je later offline gesprekken kunt laden, lezen, beantwoorden en doorzoeken. Hoe?

  1. Klik rechtsboven in op het tandwiel en ga naar ‘Instellingen
  2. Daar ga je naar het tabblad ‘Offline’ en zet je het vinkje aan voor ‘Offline mail inschakelen’
  3. Na het aanvinken kun je jouw voorkeuren instellen. Gedaan? Klik op ‘Wijzigingen opslaan’
  4. Ga naar mail.google.com in Chrome en start met het offline verwerken van jouw e-mail

4. Dingen regelen en verwerken zonder je inbox te verlaten

Met de nieuwe Gmail heb je snel toegang tot apps die je vaak gebruikt, zoals Google Agenda en Keep zonder je inbox te verlaten. Ook kun je er meerdere add-ons vinden die je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld, de meest briljante ooit: de Gyfcat-add-on. Waarom? Omdat gifjes soms het beste antwoord zijn. Best vaak eigenlijk.

5. Veilig te werk gaan

Heb je wel eens per ongeluk op een e-mail geklikt waarbij de alarmbellen gingen rinkelen? Het kan gebeuren. Gmail helpt je dit soort berichten te vermijden door je proactief te waarschuwen voor foute emails. Wanneer je erop klikt, komt er een grote, rode waarschuwing in beeld die aangeeft dat dit waarschijnlijk niet ok is.

Ook met de nieuwe Gmail werken?

Wil jij ook slimmer, sneller en effectiever werken met jouw Gmail? Het omschakelen naar de nieuwe Gmail is uiteraard kosteloos voor jou. Laat het ons even weten en dan maken we het in orde voor je. Het ziet er in het begin iets anders uit, maar het is echt een verbetering!

Laat een reactie achter