Skip to main content

Super handige Google Agenda update

Met de nieuwe update voor Google Agenda wordt het nog makkelijker om afspraken in te plannen. En wij persoonlijk zijn hier best blij mee! Google introduceert een nieuwe feature waarmee je voortaan behalve ‘Ja’, ‘Nee’ en ‘Misschien’ ook een nieuwe tijd kunt voorstellen bij een Google Agenda uitnodiging.

Ontvang je een uitnodiging voor een afspraak en komt de voorgestelde tijd niet goed uit, dan kun je hier nu makkelijker op inspelen met deze update. Je geeft gemakkelijk een ander voorstel voor de tijd en verstuurt dit. De aanmaker van de afspraak kan dit inzien en als het uitkomt, direct accepteren. Super handig voor iedereen die werkt met Google Agenda en wel eens tegen dit probleem aanloopt. Wij zullen vast en zeker niet de enige zijn.

Indien de rechten zo zijn ingesteld dat je ook de andere Google Agenda’s kunt bekijken, dan zie je direct welke tijden ook voor jouw collega’s uitkomen en kun je daarop je voorstel baseren. Zoals je wellicht wel merkt, zal deze nieuwe feature het je een stuk makkelijker maken. Er lekt geen tijd meer weg wanneer het aankomt op het inplannen van afspraken.

Genodigden kunnen hier de voorgestelde tijd instellen en eventueel een bericht erbij plaatsen en deze verzenden naar de aanmaker. In één klik kan hij/zij dit dan accepteren.

Samenwerking met Microsoft Exchange

Uiteraard werkt deze feature voor alle G Suite accounts. Maar ook met een Microsoft Exchange account kan er gebruik worden gemaakt van deze feature in Google Agenda. Gebruik je Microsoft Exchange en ontvang je een uitnodiging, dan kun je ook een andere tijd voorstellen en een bericht erbij plaatsen. Vanaf 13 augustus is deze feature ook voor mobiel gebruik toegankelijk.

Laat een reactie achter