Skip to main content

Google Hangouts gaat met pensioen

In 2017 heeft Google aangegeven dat er veranderingen aankomen voor Google Hangouts. Om zowel uit chatten als videomeetings het beste te halen, hebben zij besloten Hangouts te splitsen in twee verschillende programma’s. In eerste instantie klinkt dat onhandig; twee programma’s in plaats van één. Maar achteraf is gebleken dat het daadwerkelijk een goede ontwikkeling is geweest.

Presis - G Suite - Google Hangouts Meet icoon

Hangouts Meet

Wijzelf maken iedere week, soms meerdere keren per dag, dankbaar gebruik van de videomeetings van Hangouts Meet. Een videomeeting programma dat doet wat je ervan verwacht. Simpel om te starten, zowel voor ons als degene aan de andere kant van het scherm. Goed van kwaliteit. En geen ingewikkelde extra opties.

 Hangouts Chat

Ook van Google Chat maken wij gebruik. Dankzij de verschillende ruimten kunnen wij onze communicatie heel goed stroomlijnen en vermijden we bakken aan e-mail. Onderling hebben wij zulk snel en persoonlijk contact nodig, omdat we niet altijd op dezelfde plek aanwezig zijn. En dan is Chat zeker de oplossing!

De veranderingen die eraan komen

De volgende veranderingen die je zult merken zijn vanaf 16 april 2019.

 • 16 april 2019: Verschillende wijzigingen waarvoor beheerdersactie nodig is (zie hieronder voor details).
 • Tussen april en september 2019: Features van Hangouts worden doorgevoerd in Chat.
 • Oktober 2019: Pensioen: de oude Hangouts mag van haar oude dag genieten.

De volgende wijzigingen aan de administratie worden op 16 april 2019 doorgevoerd:

 • Voor Google Vault klanten zullen de regels voor mailbehoud de chatberichten niet meer dekken. In plaats daarvan zijn er aparte Chat regels aan te maken om alle berichten in Hangouts te bewaren.
 • De instellingen voor Chat in het beheerdersconsole zijn nu van toepassing over zowel Hangouts als Chat.
 • Een nieuwe instelling in de beheerdersconsole (Admin) onder Apps > G Suite > Hangouts-chat wordt toegevoegd. Hier kun je de klassieke Hangouts-gebruikersinterfaces uitschakelen op een door jou gekozen moment.
 • De instellingpagina ‘Google Hangouts’ in de beheerdersconsole krijgt de nieuwe naam ‘Hangouts Meet’. Met deze instelling kun je zowel klassieke Hangouts-video als Hangouts Meet gebruiken.

Wat gaat er in oktober 2019 gebeuren?

Het is zo ver, de voorbereidingen zijn gedaan en iedereen is langzaamaan klaar gestoomd voor dit moment. De klassieke Hangouts gaat met pensioen. Alle gebruikers die nog niet zijn over gegaan naar Google Chat, worden automatisch overgezet.

Het beste moment om over te gaan naar Chat

Gebruik jij de klassieke Hangouts nog, wil je over naar Chat maar ben je er nog niet aan toe gekomen deze nieuwe omgeving te leren kennen? Dan Google heeft een fijne oplossing voor jou. Zij hebben een pagina gemaakt waarin verschillende functies uitgelegd worden. Zo kun je Chat rustig leren kennen en overgaan naar deze nieuwe omgeving.

Als je wilt kun je direct al over gaan naar Chat. Het is en blijft een chatprogramma en deze zijn niet heel ingewikkeld. Wij zouden zeggen, lees de pagina van Google even door en start dan met Chat. Hieronder zie je het verschil, links de klassieke Hangouts en rechts Google Chat:

Als er meer functionaliteiten zijn, dan kun je er vanuit gaan dat deze tussen april en oktober 2019 worden toegevoegd. Functies die eraan komen voor Google Chat:

 • Integratie met Gmail
 • Chatten met externe gebruikers
 • Een verbeterde videomeeting optie
 • Bellen met Google Voice

 

Laat een reactie achter